Skip to main content

BLOG - Jacob Rosenberg: Hvordan skrives et godt introduktionsafsnit?

Introduktionen af artiklen skal holde læseren fast, så man læser resten af artiklen, og samtidig sætte scenen, så læseren forstår, hvad det drejer sig om.

22. aug. 2012
2 min.

Introduktionen af artiklen skal holde læseren fast, så man læser resten af artiklen, og samtidig sætte scenen, så læseren forstår, hvad det drejer sig om.

Hvis introduktionsafsnittet er alt for omfattende, så mister man læserne, som glider videre til andre informationskilder, som der jo er rigeligt af.

Faktaboks

Fakta

Et godt råd er som tommelfingerregel kun at have 2 tekstafsnit i introduktionen. Det første afsnit skal sætte scenen for den kliniske problemstilling og kort forklare manglen på evidens på området (meget kort). Andet afsnit redegør kort for artiklens eller projektets formål og hypotesen.

Det er en god idé ikke at have for mange citationer i introduktionsafsnittet. Formålet er ikke at foretage en grundig litteraturgennemgang, men derimod blot at holde læseren fast, så man går videre og læser resten af artiklen.

I artikler med lange introduktionsafsnit er det klassisk, at en del af teksten hører bedre hjemme i diskussionsafsnittet. Det er ikke meningen, at man i introduktionen skal redegøre detaljeret for emneområdet eller argumentere for valg af forsøgsdesign. Det hører hjemme i diskussionen.

Der kan selvfølgelig være avancerede problemstillinger, som kræver hele 3 afsnit i introduktionsafsnittet, men som tommelfingerregel er det en god idé at prøve at begrænse sig, så man kun har et baggrundsafsnit og et afsnit med formålet