Skip to main content

Sund skepsis.

Red. af Lasse Skovgaard

16. okt. 2006
2 min.

Forlaget Hovedland A/S

117 sider

Pris: 149 kr.

ISBN 87-7739-856-4

Ti danske læger er blevet bedt om at præsentere deres subjektive holdninger og overbevisninger vedrørende forskellige medicinske emner: Claus Hancke, antibiotika; Birgit Aalborg Funch, p-piller; Per Bennicke, mælk; Uffe Ravnskov, statiner; Eddie Jalving, vaccinationer; Elsebeth Lægaard, kunstige sødemidler; Carsten Vagn-Hansen, mikrobølger; Henrik Westergaard gensplejsning; Bruce Philip Kyle, amalgam og Palle Gad, brobygning. Det er påfaldende, hvor mange af disse læger der er videreuddannet inden for antroposofi, homøopati og kinesisk medicin (akupunktur). Nedenfor er citeret forskellige påstande fra artiklerne:

»Skal billedet (vedrørende brug af antibiotika) vendes, skal der et større arbejde til med at styrke organerne og dermed at rense systemet for al den gamle medicin og gamle affaldsprodukter« (side 23).

»I gamle dage var det ganske få par, der ikke kunne få børn« (side 33).

»Skal du endelig benytte dig af mælkeprodukter i din kost, brug da økologiske og uhomogeniserede« (side 45).

»Hvis feberen behøver at sænkes, kan man på større børn give citronomslag på læggene, men kun hvis barnet har varme hænder og fødder!« (side 61).

»Dernæst [om mikrobølger] kan vi forsøge at undgå at udsætte os selv for større mængder elektromagnetisk stråling. For eksempel ved at lade være med at bruge mikrobølgeovne og ved at holde så stor afstand som muligt til de elektriske apparater, vi bruger« (side 85).

»En gennemsnitsamalgamfyldning med et overfladeareal på 0,4 kvadratcentimeter er beregnet til at frigive 15 mikrogram kviksølv om dagen« (side 96).

Kommentar: Efter 1.000 dage (ca. tre år) må der været afgivet 15 milligram kviksølv. Så kan der ikke være meget tilbage af den fyldning. Alligevel holder disse fyldninger erfaringsmæssigt i decennier.

Frarådes lægfolk (patienter) - vil blot medføre endeløse diskussioner. Tilrådes fagfolk med sund skepsis - til stor forundring over, hvad veluddannede kolleger dog mener og påstår. Tror de mon virkelig selv på det, de skriver?

Anders Tuxen, tuxa@get2net.dk