?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Forespørgsel

før indsendelse af statusartikel og kasuistik til Ugeskrift for Læger

Du skal indsende din forespørgsel via Manuscript Central (http://mc.manuscriptcentral.com/ugeskriftet).

Ugeskrift for Læger kan kun behandle og antage et begrænset antal videnskabelige artikler pr. år. Det betyder, at du som forfatter til en statusartikel eller en kasuistik skal indsende en forespørgsel via Manuscript Central til redaktionen, før indsendelse af det endelige manuskript. Her skal formålet med artiklen tydeligt fremgå og gerne, hvilken læring og ny viden artiklen bibringer Ugeskriftets læsere.

Alle forespørgsler gennemgås på et ugentligt redaktionsmøde, hvorefter den korrespondanceansvarlige forfatter får besked om, hvorvidt Ugeskrift for Læger kan tilbyde redaktionel behandling af manuskriptet.

 

INDSENDELSESFRISTER FOR ACCEPTEREDE FORESPØRGSLER

Får du ja til at indsende dit manuskript, er fristen for indsendelse af den endelige manuskript:

 • Kasuistik - to måneder
 • Statusartikel  - op til fire måneder.

 

Det anbefales derfor, at du først indsender forespørgslen, når du ved, at det er muligt at indsende artiklen inden for den frist.

Et ja er ikke en garanti for, at manuskriptet antages til publicering, kun at redaktionen finder emnet interessant og gerne vil tilbyde redaktionel behandling.

NB: Der skal ikke indsendes forespørgsler om artikler til Danish Medical Journal, og der skal ikke indsendes forespørgsler til artikler, der er inviteret af redaktionen.

 

INDSEND FORESPØRGSEL

Det er en fordel, at den, som skal varetage det videre submissionforløb, også er den, der indsender en forespørgsel, da forespørgslen gemmes i dennes Author Center. Er du ikke allerede oprettet som forfatter i Manuscript Central skal du vælge »Create an Account« og oprette dig som bruger, før du kan indsende en forespørgsel.

 1. Log ind i Manuscript Central og vælg "Author" og vælg »Start New Submission" fra dit Author Dashbord og klik "Begin submission".
 2. Vælg artikeltype »FORESPØRGSEL – STATUSARTIKEL« eller »FORESPØRGSEL – KASUISTIK«.
 3. Du skal oplyse mindst én forfatter, artiklens titel og indsætte en kort beskrivelse af artiklen i feltet »Beskrivelse«. Her skal formålet med artiklen tydeligt fremgå og gerne, hvilken læring og ny viden artiklen bibringer Ugeskriftets læsere.
 4. Tryk »Submit«.

 

ENDELIG INDSENDELSE AF MANUSKRIPT - CREATE A RESUBMISSION

Det er vigtigt, at du fortsætter på samme artikelnummer, som forespørgslen blev indsendt og accepten givet på. Manuskriptet ligger i »Manuscripts with Decision« i »Author Center«. Herfra skal du vælge "Create a Resubmission« ud for manuskriptet.

 1. Log ind i Manuscript Centralog vælg »Author« og vælg »Manuscripts with Decision" fra dit Author Dashbord
 2. Klik på »Create a Resubmission«.
 3. Husk at ændre artikeltypen til nu »STATUSARTIKEL« eller »KASUISTIK«.
 4. Udfyldt formalia og upload filer
 5. Tryk »Submit«.
 6. Har du valgt »Create a Resubmission« men ikke fået afsluttet submission, vil du fremover finde manuskriptet i »Resubmitted Manuscripts in Draft«.
   

Læs mere:

» INDSEND STATUSARTIKEL - omfangsgrænser og tjekliste

» INDSEND KASUISTIK - omfangsgrænser og tjekliste

» RETUR TIL manuskriptvejledning - forside

 

Har du brug for hjælp eller yderligere oplysninger kan Ugeskrift for Lægers videnskabelige redaktionssekretariat kontaktes på telefon 35 44 82 70 eller e-mail: ufl@dadl.dk.

Right side

Nr. 13/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

Screening for tarmkræft: Test af blod kan spare hver fjerde koloskopi
💬
2
Kåre Gotschalck Sunesen 27. jun 2017 21:40
PLO-overenskomst – hvad nu?
💬
3
Bent Varming 26. jun 2017 13:39
Lægemiddelstyrelsen afviser SSRI-forskning
💬
3
Anders Frøkjær Thomsen 25. jun 2017 18:18

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd