?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Anna Marie Gamtofte

27.8.1952-29.12.2016

Anna Marie Gamtofte blev kandidat i 1981 fra Odense Universitet og gjorde karriere inden for specialet almen medicin. I årene efter embedseksamen arbejdede Anna Marie Gamtofte på flere hospitalsafdelinger og skabte sig derved en solid ballast til sit fremtidige virke som praktiserende læge. For Anna Marie Gamtofte var det faglig kvalitet og patienternes ve og vel, der var i højsædet. Med ildhu var Anna Marie Gamtofte med i pionergruppen, der etablerede den medicinsk-geriatriske afdeling på Rudkøbing Sygehus i 1990. Her virkede Anna Marie Gamtofte som geriatrisk sygehuslæge, indtil hun fik mulighed for at etablere sig som praktiserende læge i Svendborg. Anna Marie Gamtofte deltog i adskillige faglige kurser i både ind- og udland, ligesom hun også tog vikariater både i Grønland og på Færøerne. Faldt snakken på de »nordatlantiske egne«, kunne vi se øjnene lyse af begejstring, og Anna Marie havde håbet at vende tilbage til Grønland. Efter afhændelsen af sin praksis arbejdede Anna Marie Gamtofte som vikar i nærområdet og var på denne gode måde en stor og uvurderlig hjælp for sine kolleger.

Ud over sit lægejob og familien interesserede Anna Marie Gamtofte sig for musik og litteratur samt naturen. Anna Marie Gamtofte var et favnende, samvittighedsfuldt og socialt menneske, kompetent til sit arbejde og afholdt af såvel patienter som kolleger. Huset på Thurø var hendes faste base, og her mærkede vi hendes karismatiske udstråling tillige med hendes kulinariske kunnen. Sygdom satte desværre en stopper for Anna Marie Gamtoftes lægelige arbejde. Kræfterne svandt, og Anna Marie sov stille ind i hjemmet på Thurø med sine kære omkring sig. En nær ven og værdsat kollega er ikke mere. Vi, der har haft det privilegium at kende Anna Marie fagligt og privat gennem mange år, vil altid mindes hende med varme og respekt. Hun efterlader et stort savn i vor midte.

Vore dybfølte tanker går til ægtefællen Niels og Anna Maries tre børn: Inger, Malthe og Søren, der nu har mistet en omsorgsfuld og kærlig mor.

Æret være Anna Marie Gamtoftes minde.

Nanna Drejer

Susanne van der Mark

Anne-Marie Munck

Jens Stærk

Jan Vædele

Right side

Nr. 6/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

Norske Renate Hoel døde pludseligt og uventet i juli 2005, 34 år gammel
💬
1
Peter Christian Gøtzsche 23. mar 2017 09:21
”Vi læger har en udtalt tarzankultur”
💬
8
Jens Michael Carstensen 22. mar 2017 16:44
Alvorlige mangler i den almenmedicinske hoveduddannelse
💬
1
Pernille Christine Jørgensen 22. mar 2017 15:54
»Det gør mig ked af det at blive kaldt udenlandsk læge«
💬
5
Sven Refslund Poulsen 21. mar 2017 18:32
Region Hovedstaden er storforbruger af penge på administration
💬
1
Jens Hornshøj 21. mar 2017 11:28

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

Dagens navn

Sandra Sofie Teiblum: speciallæge, Gynækologisk Klinik Hillerød