Content area

Ben Vainer

18.6.69-21.6.17

Det er ikke til at fatte, at Ben ikke er her mere. Han blev kun 48 år, men som der blev sagt til hans begravelse: ”Ben nåede kun at leve et halvt liv, men nåede mere, end mange andre når på et helt”. Og det til stor glæde for alle omkring ham.

Ben havde en blændende karriere med universitetsguldmedalje i 1996 og ph.d.-grad i 2001. Han blev speciallæge i patologi, afdelingslæge på Rigshospitalet i 2005 og fra 2008 overlæge samme sted med ansvar for lever- og uropatologien. I 2010 forsvarede han sin doktordisputats og blev i en alder af kun 44 år udnævnt til professor i digital patologi.

Ben var ligefrem, talentfuld og flittig. I den tid, han arbejdede her på Patologiafdelingen, gjorde han en stor og bemærkelsesværdig indsats som uddannelsesansvarlig, bestyrelsesmedlem i patologiselskabet, som ansvarlig for opgradering af lever- og uropatologien samt med en løbende og betydelig videnskabelig produktion.

Ben imponerede med sit store vid, karisma, engagement og usædvanlige drivkraft. Han var en stor personlighed, som har betydet utrolig meget for alle på Patologiafdelingen, for patologien generelt, på Rigshospitalet og Københavns Universitet, hvor han underviste i mange år og altid fik blændende ros af de medicinstuderende, ligesom han underviste på flere TS-kurser til stor glæde for kursisterne. Han var meget dedikeret til undervisning, i de sidste mange år især med fokus på den digitale patologi, hvor implementeringen af digitale værktøjer gjorde livet nemmere for de studerende og placerede patologien centralt i den udvikling. En udvikling han, som en af de førende i landet, også ledte sin afdeling med ind i, ved tiltagende anvendelse af den digitale patologi i rutinediagnostik og forskning.

Til trods for et højt fagligt engagement og stor forskningsaktivitet var der ud over faglig sparring plads til en lille snak, grin, tårer og kammeratlige råd. Døren til Bens kontor stod altid åben. Ben var en humørspreder med sin humor, positivitet, konsekvente bemærkninger og holdninger, som tjener til stor anerkendelse og inspiration.

Ben efterlader et stort tomrum og vil være dybt savnet i Patologiafdelingen og personligt af de nære kollegaer.

Vore tanker og medfølelse går til Gert, Beret, Sanne, Anette, Nadja, Noomi og Jonathan, som har mistet en kærlig søn, bror, ægtefælle og far.

Æret være hans minde.

På vegne af kollegaerne på Patologiafdelingen

Birgitte Grønkær Toft

Gro Linno Willemoe

Right side

af Connie Lærkholm Hansen | 17/07
33 kommentarer
af Bente Lützen | 16/07
1 Kommentar
af Christian Frøkjær Thomsen | 16/07
1 Kommentar
af Klaus Roelsgaard | 15/07
2 kommentarer
af Geske Johanne Glahn | 14/07
1 Kommentar
af Finn Redke | 14/07
4 kommentarer
af Finn Redke | 14/07
3 kommentarer