?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Christian Fenger

29.5.1934-24.12.2016

Christian Fenger døde juleaften.

Efter en velforløbende julefest hos en af døtrene kom han træt hjem, lagde sig i sin seng og lukkede sine øjne for sidste gang med sin elskede Karin ved sin side.

Christian Fenger blev i overensstemmelse med familietraditionen læge og kandiderede i 1960 fra Københavns Universitet. Forskellige hospitalsansættelser – overvejende i Sverige – blev afbrudt af militærtjeneste, hvorunder han var udsendt som midlertidig overlæge ved den dansk-norske FN-styrke i Gaza.

Fra 1966 praktiserende læge i Rungsted og fra 1968 sideløbende overlæge i hæren som garnisonslæge i Høvelte.

Skiftede i 1978 til fuldtidsansat overlæge i Hæren med tjeneste med Forsvarets Sanitetsskole på Jægersborg Kaserne. Var 1980-1985 som midlertidig stabslæge ved hovedkvarteret for NATO Korpshovedkvarteret i Rendsburg. Herefter atter tjeneste i Nordsjælland (ved Livgarden) og læge ved Hjemmeværnskommandoen. I flere perioder bedriftslæge ved Stålvalseværket i Frederiksværk.

Gik på pension i 1994.

Fenger (som han vanligen blev benævnt) var livsnyder i dette ords bedste forstand. Han elskede god mad og vin og meget gerne i selskab med andre. Gæstfriheden i det fengerske hjem var uovertruffen. Den karakteristiske og smittende latter sad løst og bidrog til, at alle befandt sig godt. Det var vi mange, der havde glæde, af ikke mindst ved de mange møder i Rendsburg-perioden.

Christian Fenger var praktisk og effektiv i sit virke. Det gjaldt i praksis, hvor patienterne satte pris på hans kontante, men også menneskelige facon, der vandt tillid. Det prægede også i høj grad hans virke i forsvaret.

Adskillige projekter blev født og gennemført, så de medvirkende på alle niveauer spillede med. Tilnavnet »Mr. Fix-it« dukkede op og var udtryk for respekt for effekten, men i lige så høj grad for en meget positiv og ukunstlet samarbejdsånd.

De senere år lagde helbredsmæssige problemer en dæmper på de udadvendte aktiviteter. Tidligere tiders talrige rejser og besøg på tennis- og golfbanen måtte efterhånden lægges væk, men tilværelsen og et positivt livssyn blev fortsat, ikke mindst med stor fordybelse i musik, især hvad den moderne teknik kunne formidle af klassisk opera hjemme i stuen.

Karin, de fire døtre og deres familier og alle vi andre må nu nøjes med de uendeligt mange gode minder, men vi vil også huske at være taknemmelige over, at det var os, der var med indenfor.

Sven Philip Jørgensen

Right side

Nr. 8/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

CTU-forskere tilbageviser kritik af SSRI-forskning
💬
31
Karsten Juhl 28. apr 2017 14:41
Sequelae til et fejlplaceret centralt venekateter
💬
4
Madsen 27. apr 2017 21:31
Om SSRI-behandling, metaanalyser og "fake news"
💬
1
Thomsen 27. apr 2017 10:20
Anmeldelse: Har døden taget noget fra dig, så giv det tilbage
💬
1
Hans Kristian Sangill Brødløs 26. apr 2017 00:58

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

Nyeste debat

Hvor er kærligheden?
28. apr 2017 00:00
Det bekymrende ansvar
26. apr 2017 00:00