Content area

Minna Margrethe Nehammer

30.8.1930-3.10.2018

Forfatter(e)

Henrik Hertz

Karen Vitting Andersen

Marianne Ifversen

Karsten Heilmann

Klaus Müller

Birgitte Lausen

Catherine Rechnitzer

Astrid Sehested

Karsten Nysom

Niels Clausen

Kjeld Schmiegelow

Overlæge Minna Margrethe Nehammer (tidligere Yssing) sov stille ind onsdag den 3. oktober i en alder af 88 år. Minna fik sin lægeuddannelse fra Københavns Universitet og blev lektor samme sted i 1972. Hun blev speciallæge i pædiatri og senere overlæge på Rigshospitalet i 1973. Hun var en usædvanlig kliniker med en omfattende viden inden for næsten alle aspekter af faget, og ikke mindst når det gjaldt hendes egne patienter havde hun en utroligt detaljeret hukommelse, som undertiden kunne være irriterende for os andre, fordi det altid viste sig, at Minna havde ret.

Tidligt dedikerede hun sit faglige virke til pædiatrisk hæmatologi og onkologi, og de mange børn med kræft, som Minna gennem årtier har behandlet, og ikke mindst deres forældre, mærkede dagligt hendes utrættelige engagement. Hendes stærke faglige profil og motivation for at lære fra sig trak mange unge læger til faget, som ellers ville have valgt andre karriereveje.

Minna var i begyndelsen af 1980’erne en af grundlæggerne af Nordisk Forening for Pædiatrisk Hæmatologi og Onkologi (NOPHO) og deltog aktivt i foreningens aktiviteter indtil sin pensionering. Også her var hun dybt engageret, flittig og omhyggelig med alt, hvad hun involverede sig i, og hun blev derfor en vigtig ambassadør i internationaliseringen af nordisk pædiatrisk onkologi.

Men hendes engagement gik langt videre end de akademiske opgaver. I hele Norden skabte Minna personlige venskaber, der varede i årtier, som spillede en vigtig rolle for det nordiske samarbejde og bidrog til at gøre NOPHO til det faglige forum, som vi ikke kun behøver, men virkelig nyder og trives i.

Selvom Minna ikke længere er blandt os, vil hun blive husket og savnet af sine mange patienter, kolleger og venner.