?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Niels Borregaard

20.9.1951-10.1.2017

Niels Borregaard, professor i hæmatologi ved Københavns Universitet og tidligere klinikchef og overlæge ved Hæmatologisk Afdeling på Rigshospitalet, afgik ved døden den 10. januar 2017, kun 65 år gammel.

Niels Borregaard har haft stor indflydelse på Novo Nordisk Fondens virke, både som formand for fondens Læge- og Naturvidenskabelige Komite i 2000-2013 og i kraft af sit medlemskab af fondens bestyrelse fra 1. januar 2000 til 18. marts 2013.

En årrække før sit medlemskab af Novo Nordisk Fondens bestyrelse blev Niels Borregaards forskningsindsats hædret med Novo Nordisk Prisen i 1995 på baggrund af hans internationalt anerkendte forskning af neutrocytters funktion i det innate immunsystems inflammatoriske processer under infektion.

I anerkendelse af Niels Borregaards store indsats for Novo Nordisk Fonden, samt hans utrættelige kamp for at understøtte klinikeres mulighed for i deres travle hverdag at bedrive forskning, valgte Novo Nordisk Fonden i 2016 at tilknytte hans navn til fondens uddelinger af kliniske forskerstipendier, der blev etableret på Niels Borregaards initiativ. Formålet med stipendiet, Borregaard Kliniske Forskerstipendier, er at give klinikere mulighed for at dedikere tid og opnå ressourcer til forskning og derved styrke den forskningsbaserede kliniske behandling i Danmark.

Niels Borregaard var altid meget aktiv i de fora, som han var en del af. Her bidrog han både med stor viden, energi og flid. Niels Borregaard var en hædersmand og en lærd videnskabsmand i ordets fineste betydning. Han var dedikeret og højt engageret i alle spørgsmål, som vedrørte forskning, uddannelse og klinik. Også Niels Borregaards internationale udsyn og interesse i at styrke de bedste forskningsmiljøer var legendarisk. For ham var aspirationen om at opnå den ypperste kvalitet og styrke den elitære forskning en vigtig driver.

Niels Borregaard har sat sig mange spor i den danske forskningsverden. I Novo Nordisk Fonden er vi taknemmelige for og stolte over, at Niels Borregaard berigede os med sit dybe engagement i mere end 13 år.

Vores tanker i den svære stund går til Niels Borregaards hustru, Susanne, og til deres fire børn, svigerbørn og børnebørn.

Æret været Niels Borregaards minde.

Sten Scheibye

Birgitte Nauntofte

Right side

Nr. 6/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

Norske Renate Hoel døde pludseligt og uventet i juli 2005, 34 år gammel
💬
1
Peter Christian Gøtzsche 23. mar 2017 09:21
”Vi læger har en udtalt tarzankultur”
💬
8
Jens Michael Carstensen 22. mar 2017 16:44
Alvorlige mangler i den almenmedicinske hoveduddannelse
💬
1
Pernille Christine Jørgensen 22. mar 2017 15:54
»Det gør mig ked af det at blive kaldt udenlandsk læge«
💬
5
Sven Refslund Poulsen 21. mar 2017 18:32
Region Hovedstaden er storforbruger af penge på administration
💬
1
Jens Hornshøj 21. mar 2017 11:28

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

Dagens navn

Sandra Sofie Teiblum: speciallæge, Gynækologisk Klinik Hillerød