Content area

Per Sidenius

28.7.1952-8.6.2017

Per Sidenius døde torsdag den 8. juni 2017 efter få ugers sygdom. Per stod midt i sit arbejde som ledende overlæge på den neurologiske afdeling på Aarhus Universitetshospital, da han pludselig måtte give op.

Per blev født den 28. juli 1952 og voksede op i Aalborg med en far ,som var praktiserende læge med praksis midt i byen, og med en mor, som var uddannet sygeplejerske. Per var aldrig i tvivl om, at han skulle være læge.

Efter overstået første del af medicinstudiet i Aarhus gik han i gang med forskning på Medicinsk Afdeling M hos Knud Lundbæk. Stadig som student arbejdede han i England i et halvt år i David Tomlinsons laboratorium, hvor han lærte englænderne at lave transportstudier og passe dyr med diabetes.

Per besluttede sig hurtigt for at blive neurolog og hans område blev epilepsien.

Per var på stilfærdig vis sine patienters læge. Han ryddede op i ambulatorierne for patienternes skyld og etablerede som en af de første i Danmark et fleksibelt epilepsiambulatorium med moderne kontaktteknologi, varierende besøgsintervaller og sygeplejerskevaretagelse af en lang række kontrol- og behandlingsopgaver. Ordningen med det patienttilpassede ambulatorium kaldes i dag Ambuflex og indgår i Region Midtjyllands forbedringstiltag i det danske sundhedsvæsen.

I de ti år, hvor Per var ledende overlæge, blev neurologisk afdeling år efter år kåret til Danmarks bedste. Per sikrede stabil og sikker drift og rekrutterede i stort omfang personale til sin afdeling.

En neurolog, som for nylig blev ansat fra en anden stor region, sagde, at han aldrig havde været på en afdeling, hvor man i så høj grad støttede hinanden og udførte hinandens behandlingsopgaver ved forfald. Patienterne på afdelingen mærker også, at personalet sætter pris på hinanden og på at samarbejde.

Pers soliditet gjorde ham til en værdsat rådgiver på de andre neurologiske afdelinger i Danmark. Han hjalp gerne sine kolleger med at styrke argumentationen i dialogen med administrationerne og ministeriet.

Til det sidste var hans tanker ved afdelingen, og han blev på medarbejdernes vegne vred over de krav om garantier og besparelser, som er en del af væsenets vilkår. Per har forberedt sit personale godt på flytningen til Skejby, men kaptajnen vil være savnet.

Vore tanker går til Hanne, Nanna og Mads for hvem han også skabte ro og tryghed med sit varme og stabile væsen.

Trine Tandrup

Henning Andersen

Johannes Jakobsen

Right side

af Connie Lærkholm Hansen | 17/07
33 kommentarer
af Bente Lützen | 16/07
1 Kommentar
af Christian Frøkjær Thomsen | 16/07
1 Kommentar
af Klaus Roelsgaard | 15/07
2 kommentarer
af Geske Johanne Glahn | 14/07
1 Kommentar
af Finn Redke | 14/07
4 kommentarer
af Finn Redke | 14/07
3 kommentarer