Content area

Stig Bolund

24.2.1939-30.8.2018

Forfatter(e)

Mikael Andersen

Krzysztof T. Drzewiecki

Kirsten Mølsted

Olafur Einarsson

Stig Bolund sov stille ind den 30. august omgivet af sin nære familie. Stig fik sin kirurgiske uddannelse på københavnske hospitaler og fik et kirurgisk stipendium til et års ophold i Paris. I 1978 blev han 1. reservelæge under Poul Fogh Andersen på Plastikkirurgisk Afdeling på Diakonissestiftelsen, og her fik han specielt interesse for læbe-ganespalte-behandlingen, som blev hans livsopgave. Stig blev overlæge og chef på Plastikkirurgisk Afdeling på Diakonissestiftelsen i 1983, og da afdelingen blev fusioneret med Plastikkirurgisk Afdeling på Rigshospitalet i 1985, blev Stig chef for læbe-ganespalte-behandlingen i Danmark som højtspecialiseret område i det plastikkirurgiske hovedområde. Han modtog i 2002 læbe-ganespalte-prisen fra Landsforeningen Læbe-Ganespalte for sin store indsats på området. Stig gik på pension i 2004 og førte herefter rent fagligt et tilbagetrukket liv.

Stig var en fantastisk læge. En meget dygtig kirurg, som blev kendt internationalt for sine nye teknikker for behandling af både primære spalter og senere korrektioner. I de seneste år havde han særlig opmærksomhed på optimering af behandling af de dobbeltsidige spalters næseproblemer. Han havde også fokus på patienter med svære, sjældne ansigts- og kraniedeformiteter og var en af drivkræfterne i oprettelsen af et specielt kraniofacialt team på Rigshospitalet. Stig var kompromisløs, når det gjaldt patienternes tarv, behandlingskvaliteten og kontinuerlig udvikling af plejen af børnene på afdelingen. Han var læge for patienterne og accepterede ikke brudte aftaler på ressourcetildeling og kapacitet i det daglige. Han var en suveræn læremester, men blev aldrig for god til at lytte til andre, også yngre, kolleger. Som overlæge og chef var Stig en leder, der havde respekt for og værdsatte hele personalet. Derfor var han højt elsket af alle faggrupper i læbe-ganespalte-teamet.

Stig elskede at rejse og specielt til Frankrig. Han elskede sproget, maden og vinen. Han var en rigtig gourmet og havde en imponerende vinsamling. Vi er mange, der har nydt hans selskab både fagligt og til hyggelige middage i hjemmet med hans familie. Vi har meget at takke Stig for, og han vil ikke blive glemt.

Vore tanker går til Jette, Søren og Nanna.