Content area

Uwe Jens Alnor

23.12.1922-17.1.2018

Uwe stammede fra en lægefamilie, som trods et tysk islæt, satte børnene i dansk skole. Uwes far, Hugo Alnor, var fra Kiel, læste i Kiel, Freiburg og München, blev læge 1916. Efter krigen var han nedsat i Tinglev 1919-1958. Uwes mor var fra Aabenraa.

1941-1945 læste Uwe medicin i Innsbruck, Freiburg, Wien og Berlin. Efter et kursus i kirurgi på Karolinska blev Uwe vikar i Lapland. Han søgte forgæves at få sine meriter godkendt, men fik afslag, så han begyndte forfra på studiet i København og blev cand.med. i 1952.

Den 12. april 1952 blev Uwe gift med Kirsten i Trondheim. Et ægteskab, der varede til Uwes død skilte dem 65 år senere.

I august 1952 turnus og tre måneders vikariat på øreafdelingen i Sønderborg.

I 1954 nedsatte Uwe sig i Kliplev 10 km øst for Tinglev.

Uwe fik rigtig mange patienter i sin avancerede praksis. Han var der dag og nat, året om. Blandt Uwes mange færdigheder var paracentese, tandekstraktion og småkirurgi. Han havde narkoseapparat, laryngoskop og tuber. Han havde sygeplejerske.

Uwe og Kirsten byggede en smuk villa, der ud over privaten rummede fine kliniklokaler.

Mens livet gik sin travle gang i Kliplev gik det mere roligt i Tinglev og Bolderslev med mindre praksis og fireskiftet vagt. Fra 1968 indgik Uwe som femte praksis i vagtskiftet.

I løbet af de næste par år lukkede to af de praksis, der indgik i vagtordningen, og en tredje gik på vågeblus, så tilbage var Uwes store praksis i Kliplev og min nu lige så store i Tinglev.

Toskiftet vagt, ja i ferietider et par ugers varig vagt og dagarbejde for to store praksis.

Uwe var fremsynet og rede til at flytte praksis til Tinglev og indgå i et samvirke med mig.

Vi købte en villa og en brandstation for at få en have at bygge i. »Ejendomsselskabet æ Sprøjthus A/S« var etableret.

Den 1. januar1972 var lægehuset klart og samvirket »Lægerne i Tinglev« åbnet. I samvirket indgik senere John Calundan, Torlak Sørensen og Kirsten Arendt. I 1989 fik vi edb, og Uwe gik på pension. Vi og mange unge læger lærte meget af Uwe.

Uwe var lægen, som havde heste, skov og jagt, blæste jagthorn, spillede tennis og golf. Uwe var kulturelt og politisk vidende. Altid ivrig og engageret. Han havde en bredde og et storsind, der var præget af hans liv med et ben i tysk og et andet i nordisk kultur.

Rinkenæs gamle kirke var fyldt af slægt og venner fra nord og syd, da Uwe blev begravet. Ceremonien foregik på tysk.

Hans Iver Enemark