?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Serieentreprenør fejrer 40 år i statens tjeneste

Steen Andreassen, professor ved Aalborg Universitets Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, Kong Georgs Vej 7, Aalborg fejrer 1. juni 40 år i statens tjeneste.

I akademiske kredse har det langt fra altid været så velset, at forskere arbejdede sammen med industrien, som det er i dag. Men det har professor Steen Andreassen fra Institut for Medicin og Sundhedsteknologi ved Aalborg Universitet altid set stort på.

Han har den holdning, at den forskning, som han bedriver, skal blive til noget på den eller anden måde. Ikke noget med at sidde i elfenbenstårnet og lave det ene projekt efter det andet, der bare fylder i skrivebordsskuffen. Nej, den opnåede viden skal realiseres, og den skal komme borgerne til gavn, og det har den gjort i de nu 40 år, der er gået, siden Steen Andreassen begyndte på sin ph.d., der blev til i et samarbejde mellem DTU og Neurofysiologisk Institut ved Københavns Universitet.

1975 var også året, hvor Steen Andreassen oprettede sit første firma, Danish Data Electronics, og siden er ikke mindre end seks andre virksomheder kommet til, siden Steen Andreassen blev ansat som den blot anden på den medicotekniske uddannelse på AAU. Medicoteknik er teknologier og metoder, der bruges til diagnosticering og behandling af sygdomme. I dag huser Aalborg Universitet Danmarks største medicotekniske miljø og er blandt de førende på verdensplan, og det har Steen Andreassen en stor del af æren for.

I 1998 dannede han Center for Modelbaseret Medicinsk Beslutningsstøtte (MMDS) ved Aalborg Universitet, som han siden har været leder af. Det er forskningen i dette center og Steen Andreassens øvrige virke ved Aalborg Universitet, der har gjort det muligt for ham at oprette i alt 7 selskaber, såkaldte spin-off virksomheder. I 2011 modtog han en pris, Brains Business Awarden, for sin entreprenørånd.

Steen Andreassen er udover Danish Data Electronics medstifter af firmaerne Hugin Expert A/S, OBI Aps, Judex Datasystemer A/S, Cephalon A/S, Mermaid Care A/S og Treat A/S. I flere af virksomhederne er han stadig enten aktionær, bestyrelsesmedlem eller – formand, og så er han i dag ved siden af posten som leder for MMDS direktør for firmaet Treat, der udvikler og markedsfører et system, der skal hjælpe læger med at vælge den helt rigtige antibiotika blandt de cirka 50, der er at vælge mellem, og det er vigtigt. Studier viser nemlig, at omkring 40 procent af patienterne får antibiotika, der ikke afhjælper deres sygdom.

Ud fra et stort statistisk materiale og de data, som lægen indtaster i systemet, hjælper Treat lægen til at træffe det rigtige valg, og det kan medføre færre sygedage, færre og kortere indlæggelser og i sidste ende reddede liv for en del patienter.

Treat, som Steen Andreassen selv betegner som sin karrieres vigtigste projekt, har skabt interesse i blandt andet Holland og Tyskland, mens det i Israel bruges på en række sygehuse, og det israelske sundhedsministerium overvejer at indføre det som standard på alle landets sygehuse.

Steen Andreassen har fejret sølvbryllup med Susanne, og sammen har de fire børn, Sune, Lau, Lotte og Louise. Hver lørdag kører Steen Andreassen til Rold Golfklub, hvor en runde golf med vennerne i ”Lørdagskyllingerne” giver adspredelse fra forskningsarbejdet. Motionsløb bliver det også til. For tiden tre gange om ugen. Et væddemål med en nabo om, hvorvidt Steen Andreassen kunne tabe sig syv kilo har øget motivationen, og målet er nu næsten nået.

Jubilæet fejres med en reception på Aalborg Universitet, Frederik Bajers Vej 7D, lokale D-213 mandag d. 1. juni klokken 14.00
Yderligere information/kontakt:
Professor Steen Andreassen, http://personprofil.aau.dk/100389 , mobil 26 30 70 42

Right side

Nr. 13/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

Screening for tarmkræft: Test af blod kan spare hver fjerde koloskopi
💬
2
Kåre Gotschalck Sunesen 27. jun 2017 21:40
PLO-overenskomst – hvad nu?
💬
3
Bent Varming 26. jun 2017 13:39
Lægemiddelstyrelsen afviser SSRI-forskning
💬
3
Anders Frøkjær Thomsen 25. jun 2017 18:18

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd