?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Stor arv giver gigtforskning et løft

Tre forskere har netop modtaget hver 1.364.000 kroner til deres videre arbejde. Den ekstraordinære uddeling skyldes en stor arv, som Gigtforeningen modtog sidste år.

Gigtforeningen har i de seneste årtier sat skub i udviklingen inden for blandt andet billeddiagnostik, behandlingen af en række inflammatoriske gigtsygdomme og folkesygdommen slidgigt/artrose.

”Vores målrettede satsninger har bidraget til gennembrud, der har givet genlyd internationalt. De tre forskere har hver især spillet en central rolle i disse fremskridt. Med denne særlige bevilling får de mulighed for at bygge videre på deres resultater,” udtaler Gigtforeningens direktør, Mette Bryde Lind.

De tre modtagere er:

Tv.: Professor, dr. med. Michael Kjær forsker i artrose/slidgigt. Michael Kjær er bl.a. ankermand i forskernetværket DORG (The Danish Osteoarthritis Research Group). Netværket har sat skub i en tværgående forskningsindsats, som har forbedret behandling og forebyggelse af sygdommen og været med til at placere Danmark i den internationale superliga inden for forskningen i artrose.  

I midten: Professor, dr.med. Mikkel Østergaard har siden begyndelsen af årtusindet forsket i tidlig opsporing af leddegigt og andre autoimmune gigtsygdomme ved hjælp af moderne billeddiagnostik (UL- og MR-skanning). Der er siden kommet nye metoder til, som er i stand til at gengive de angrebne led endnu mere detaljeret. Det giver bedre mulighed for at følge og forudsige sygdomsudviklingen og målrette behandlingen mere præcist.

Th.: Professor, dr.med. Søren Jacobsen forsker i sjældne, alvorlige bindevævssygdomme. Sygdommene er forbundet med øget dødelighed, dels på grund af selve grundsygdommen, dels på grund af en øget risiko for hjerte-kar-sygdomme. Målet er at opnå en bedre forståelse af sygdommenes mekanismer og risikofaktorer, så man kan iværksætte tidlig målrettet behandling, forebygge følgesygdomme og pege på nye mulige behandlingsmetoder.

Right side

Nr. 1/2018

Senest kommenteret

Protesten fortsætter: Vil have maksimalt antal underskrifter
💬
141
Karen Kjær Pedersen 18. jan 2018 21:40
Minister: Ny start for omstridt styrelse
💬
8
Mads Lumholdt 18. jan 2018 13:02
Styrelses-direktør skal med på døgnvagt på intensiv
💬
1
Jakob Ørnberg 16. jan 2018 23:38
Kritiske læger takker nej til møde: Vi vil have handling
💬
10
Erik Kristensen 16. jan 2018 06:00