?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Stor arv giver gigtforskning et løft

Tre forskere har netop modtaget hver 1.364.000 kroner til deres videre arbejde. Den ekstraordinære uddeling skyldes en stor arv, som Gigtforeningen modtog sidste år.

Gigtforeningen har i de seneste årtier sat skub i udviklingen inden for blandt andet billeddiagnostik, behandlingen af en række inflammatoriske gigtsygdomme og folkesygdommen slidgigt/artrose.

”Vores målrettede satsninger har bidraget til gennembrud, der har givet genlyd internationalt. De tre forskere har hver især spillet en central rolle i disse fremskridt. Med denne særlige bevilling får de mulighed for at bygge videre på deres resultater,” udtaler Gigtforeningens direktør, Mette Bryde Lind.

De tre modtagere er:

Tv.: Professor, dr. med. Michael Kjær forsker i artrose/slidgigt. Michael Kjær er bl.a. ankermand i forskernetværket DORG (The Danish Osteoarthritis Research Group). Netværket har sat skub i en tværgående forskningsindsats, som har forbedret behandling og forebyggelse af sygdommen og været med til at placere Danmark i den internationale superliga inden for forskningen i artrose.  

I midten: Professor, dr.med. Mikkel Østergaard har siden begyndelsen af årtusindet forsket i tidlig opsporing af leddegigt og andre autoimmune gigtsygdomme ved hjælp af moderne billeddiagnostik (UL- og MR-skanning). Der er siden kommet nye metoder til, som er i stand til at gengive de angrebne led endnu mere detaljeret. Det giver bedre mulighed for at følge og forudsige sygdomsudviklingen og målrette behandlingen mere præcist.

Th.: Professor, dr.med. Søren Jacobsen forsker i sjældne, alvorlige bindevævssygdomme. Sygdommene er forbundet med øget dødelighed, dels på grund af selve grundsygdommen, dels på grund af en øget risiko for hjerte-kar-sygdomme. Målet er at opnå en bedre forståelse af sygdommenes mekanismer og risikofaktorer, så man kan iværksætte tidlig målrettet behandling, forebygge følgesygdomme og pege på nye mulige behandlingsmetoder.

Right side

Nr. 16/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

PLO går stadig efter en aftale med regionerne
💬
1
Christian Schlütter 19. aug 2017 11:23
Afgørende møde for almen praksis’ fremtid i dag
💬
3
Christian Schlütter 19. aug 2017 11:18
Sequelae til et fejlplaceret centralt venekateter
💬
7
Birgitte Rahbek 19. aug 2017 09:38
Kunstig intelligens: krystalkugle eller sæbeboble?
💬
1
Andreas Hover Lundh 15. aug 2017 09:56
Praktiserende læger vil ikke udskrive cannabis
💬
6
Asger Lau Dalmose 14. aug 2017 21:03

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd