Skip to main content

Behandling af psykisk syge er blevet en politiopgave

Færre sengepladser og hurtigere udskrivninger i psykiatrien betyder flere møder mellem psykisk syge og politiet. Det kan medføre flere tragiske episoder, siger politiformand.

Politiet er oftere i kontakt med psykisk syge patienter. Pres på psykiatrien og hurtigere udskrivninger får en stor del af skylden.
Foto: Colourbox
Politiet er oftere i kontakt med psykisk syge patienter. Pres på psykiatrien og hurtigere udskrivninger får en stor del af skylden.
Foto: Colourbox

Christine Løvgren Spanggaard, cls@dadl.dk

22. aug. 2016
2 min.

Håndtering af psykisk syge er blevet en større del af politiets arbejde. Således viser tal fra Rigspolitiet, som Fagbladet FOA har fået aktindsigt i, at antallet af tvangsindlæggelser med bistand fra politiet er steget fra 2.569 i 2007 til 4.142 i 2015. Det svarer til en stigning på 61 %.

Nedskæringer i antallet af sengepladser og en hurtigere udskrivning af patienterne fra psykiatrien, får en del af skylden, hvis man spørger Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

Faktaboks

Fakta

"Det er måske lidt en generalisering, men vores oplevelse er, at vi efter klokken 16 skal agere som psykiatere og psykologer. Stigningen i psykisk syge kombineret med færre sengepladser i psykiatrien betyder, at politiet oftere vil møde psykisk syge på gader og stræder. Det øger helt klart risikoen for, at vi kommer til at se de her triste episoder i fremtiden, hvor politiet skyder psykisk syge", siger han til Fagbladet FOA.