Content area

|

Blink – da jeg mistede livet og lærte at leve

Praktiserende læge og klinikchef Berit Enggaard Kaae.

E-mail: berit_kaae@hotmail.com

Interessekonflikter: ingen

Nytårsdag for fem år siden rammes den 38-årige forsker, hustru og mor til tre, Rikke Schmidt Kjærgaard, af pneumokokmeningitis. Forløbet er rapidt og voldsomt, da hun, uden at vide det, ikke har en milt.

Efter få timer får hun hjertestop og dør, men bliver genoplivet og tilbringer nu flere uger i koma. Hun vågner langsomt op til en kaotisk verden, hvor hun intet forstår og ingenting kan huske. »Det var som at befinde sig i et klaustrofobisk mareridt, bortset fra at jeg var vågen«. Det er en verden, hvor hun ikke kan bevæge sig og ikke kan kommunikere med omgivelserne, en rædselsvækkende verden af skræk og panik. »Min seng føltes som en kiste, og måske troede folk omkring mig, at jeg var død. Måske var de ved at begrave mig uden at give mig en chance for at fortælle dem, at jeg stadig var i live«. Hendes mand opdager dog en dag, at hun kan blinke og dermed kommunikere med omgivelserne. Og sådan begynder en langsom og umådelig svær tilbagevenden til livet.

Historien er hård, men fortalt sobert og uden anklager. Alligevel er det svært ikke at føle sig rørt af denne stærke kvindes stædige kamp og hendes families vedvarende kærlighed og støtte. Det er også svært som læge ikke at få stof til eftertanke. Hvordan reagerer vi, når patienter er voldsomt syge? Og hvordan taler vi om og til dem? Måske ikke altid hensigtsmæssigt. Læs bogen og bliv klogere på, hvordan det er at være i patientrollen.

Forfatter: Rikke Schmidt Kjærgaard

Forlag: Politikens forlag

Sider: 258

Pris: 250 kr.

Blad nummer: 

💬 1 Kommentarer

Right side

af Bente Bundgaard | 19/07
36 kommentarer
af Bente Lützen | 16/07
1 Kommentar
af Christian Frøkjær Thomsen | 16/07
1 Kommentar
af Klaus Roelsgaard | 15/07
2 kommentarer
af Geske Johanne Glahn | 14/07
1 Kommentar
af Finn Redke | 14/07
4 kommentarer
af Finn Redke | 14/07
3 kommentarer