Skip to main content

”Det var et fantastisk syn på taget af Landssygehuset”

Jacob Isøe Klærke er 29 år og i KBU på Medicinsk Center på Landssygehuset på Færøerne. Hvis man ikke ved, hvilket speciale man vil læse, skal man tage til Færøerne inden – der lærer man ifølge ham lidt af det hele samtidig med, at det er lidt ligesom at være på en slags højskole.

Foto: Claus Boesen
Foto: Claus Boesen

Freja Kierstein Johansen, fkj@dadl.dk

8. maj 2015
3 min.

Jacob Isøe Klærke står sammen med flere patienter og sygeplejersker oppe på taget af Landssygehuset i Thorshavn og spejder op mod himlen. De andre læger har fri. Mørket breder sig langsomt over hospitalet og lægger sig som et tykt og dæmpende tæppe. Så er der helt mørkt. Efter to minutter kommer lyset dog frem igen.

For nylig var Jacob Isøe Klærke så heldig at opleve den totale solformørkelse kort tid efter, at han var begyndt som KBU-læge på Medicinsk Center på Landssygehuset i Thorshavn.

Med alle de oplevelser, naturen og sammenholdet med de andre KBU-læger, jeg bor sammen med, er min KBU næsten helt højskoleagtig Jacob Isøe Klærke, KBU-læge på Medicinsk Center på Landssygehuset på Færøerne

”Det var et fantastisk syn på taget af Landssygehuset. Den oplevelse havde jeg ikke kunnet få andre steder, og det er det, der gør mit KBU-ophold helt specielt”, siger han og tilføjer:

”Med alle de oplevelser, naturen og sammenholdet med de andre KBU-læger, jeg bor sammen med, er min KBU næsten helt højskoleagtig”.

Næsten en højskole for læger

Tæt på sygehuset bor Jacob Isøe Klærke i lægebolig sammen med en masse andre læger – en ren ”lægeghetto” kalder han det. De sparrer med hinanden, hvad angår ikke bare det faglige, men også det venskabelige.

”Hvis man har den rette indstilling, får man automatisk en masse nye venner. Det er ligesom at være på højskole. Vi bor sammen, vi laver mad sammen, og jeg er endda med i en strikkeklub – godt nok mest for kagens skyld”, griner han.

Faktaboks

Fakta

Jacob Isøe Klærke bruger også referencen ”højskole”, fordi man ofte tager på højskole, hvis man ikke ved, hvad man vil. Jacob Isøe Klærke ved heller ikke, hvad han vil – ikke når det kommer til valg af speciale i hvert fald. Blandt andet derfor er han taget til Færøerne.

Man prøver lidt af det hele

Selv om der i øjeblikket både mangler en gigtlæge, en neurolog og en lungemediciner på Landssygehuset i Thorshavn, føler Jacob Isøe Klærke, at han lærer lidt af det hele som KBU-læge på sygehuset.

”Vi er ikke særlig mange læger på sygehuset, men det betyder bare, at jeg får lov til at prøve mange flere specialer af. For eksempel behandler jeg også børn. Jeg kender ikke til nogen andre sygehuse, der tilbyder, at KBU-læger kan få lov til at beskæftige sig med pædiatri”, siger han.

Hvis man er i tvivl om, hvilket speciale man skal læse, kan det være en god idé at tage til Færøerne, mener han. Der prøver man ifølge ham lidt af det hele.