Skip to main content

DSAM vil have en lægefaglig ledelse

OPDATERET - Juristen Karin Mette Thomsen fratræder jobbet som direktør for landets største lægevidenskabelige selskab, DSAM. Lægefagligheden skal opprioriteres, siger formand Anders Beich.

Karin Mette Thomsen
Karin Mette Thomsen

Klaus Larsen kll@dadl.dk

25. nov. 2016
3 min.

Karin Mette Thomsen fratræder med udgangen af november jobbet som direktør for DSAM, Dansk Selskab for Almen Medicin.

Det oplyser DSAM på sin hjemmeside.

”Det er en enig bestyrelse, som har besluttet, at DSAM har brug for mere lægefaglighed i ledelsen af sekretariatet i DSAM. Vi har været glade for det arbejde, som Karin Mette har lavet for os, men vi vurderer, at DSAM har brug for en anden profil end Karin Mettes i forhold til de udfordringer og opgaver som DSAM står over for,” siger DSAM's formand, Anders Beich.

Indtil videre vil lægekonsulent og fhv. praktiserende læge Lotte Hvas fungere som leder af DSAM’s sekretariat i tæt samarbejde med formand og bestyrelse.

Karin Mette Thomsen startede som DSAM-direktør den 1. maj 2014 efter at have været juridisk chef i Lægeforeningen. Karin Mette Thomsen er jurist, har en Master of Public Administration og en diplomuddannelse i gruppe- og organisationspsykologi.

Delt ledelse?

DSAM’s formand, Anders Beich, kan endnu ikke sige, om direktørstillingen skal opslås. Personligt hælder han mere til en delt ledelse med en sekretariatsleder til at stå for den daglige drift og en lægefaglig chefkonsulent ”eller hvad det nu kommer til at hedde”, der kan repræsentere selskabet udadtil.

”Der er brug for noget lægefaglighed tæt på prioriteringerne af selskabets aktiviteter. I sagens natur kan en DJØF’er jo ikke være dybt nede i den lægefaglige substans”, siger Anders Beich og henviser til, at det indtil Karin Mette Thomsens ansættelse i maj 2014 havde været læger, der varetog direktørposten i DSAM.

- Når du siger ’lægefaglig substans’ – skal det så forstås sådan, at der skal stærkere fokus på videnskab og forskning – eller skal DSAM i højere grad markere sig sundhedspolitisk?

”Det handler mere om prioritering af ressourcerne. Nogle gange kan det være svært, hvis man ikke kan se hele fagets omfang og de udfordringer, der er – både fagligt, på forskning, kvalitets- og uddannelsesområdet. Det kræver en vis faglighed at forstå vores verden, så man kan prioritere derefter”, siger DSAM-formanden.

”Ikke politisk”

”Nu vil Lotte Hvas og jeg i tæt samarbejde med bestyrelsen prøve at finde frem til den konstruktion, der bedst tilgodeser de behov, en lille organisation med fem medarbejdere har”, siger Anders Beich, der regner med en tre måneders ”afdækningsfase”, der skal definere, hvilke opgaver, der skal løses i det daglige.

”Det har vi aftalt med en helt enig bestyrelse. Så man behøver ikke spekulere i, at der ligger noget politisk bag omstruktureringen. Det er ikke tilfældet. Det sker alene for at få både en større effektivitet og større lægefaglighed ind i det daglige arbejde”, siger Anders Beich.