?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Nyhed / 15. feb 2017
Foto: Colourbox

”Farlige” læger kan frit udskrive medicin

Nyheder

Læger, der har fået forbud mod at udskrive medicin, kan stadig sende recepter til apotekerne – og de gør det i nogle tilfælde, i strid med loven.

Dato
15. Feb 2017
Forfattere
Klaus Larsen kll@dadl.dk
💬 0

Allerede i 2015 blev det afsløret, at læger – eller tidligere læger – i strid med loven fortsætter med at udskrive medicin til deres tidligere patienter, selvom de har fået frataget retten til det.

Ifølge DR Nyheder viser en gennemgang, som Kammeradvokaten for nylig foretaget af 1.165 åbne tilsynssager om læger i Styrelsen for Patientsikkerhed, at udlevering af medicin på de ugyldige recepter stadig forekommer.

De læger og tandlæger, som er frataget retten til at udskrive bestemte typer medicin, står opført på en liste, som i opdateret form mailes til landets apoteker med jævne mellemrum.

Men listen, der rummer 2-300 navne, fylder flere sider. Da den også indeholder cpr-numre, kan den ikke ligge frit fremme, og apotekets medarbejdere har ikke mulighed for at slå efter, hver gang en kunde præsenterer en recept.

Kammeradvokaten anbefaler i sin undersøgelse, at myndighederne finder en digital løsning. Noget lignende foreslog Apotekerforeningen i 2015, efter at Styrelsen for Patientsikkerhed havde formanet apotekerne om ikke at udlevere medicin på ugyldige recepter. Det viser dokumenter, DR Nyheder har fået via aktindsigt.

I Styrelsen for Patientsikkerhed lover direktør Anne-Marie Vangsted, at der er en løsning på vej, som kan sikre, at en læge, som er frataget sin autorisation eller har mistet retten til at udskrive bestemte typer medicin, ikke kan udstede en elektronisk recept.

💬 0 Kommentarer

Right side

Nr. 4/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

Lad os kæmpe for lægesekretærerne
💬
8
Alice Kunkel 25. feb 2017 11:28
Aktiv dødshjælp – for eller imod?
💬
1
Sven Refslund Poulsen 24. feb 2017 11:05
Teknologiske behandlingsværktøjer til diabetes
💬
3
Mats Lindberg 23. feb 2017 20:16

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

Dagens navn

Kåre Schmidt Ettrup: læge, Neurokirurgisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital(Syd)