Skip to main content

Fem gode råd til Lars Løkke fra sygehusansatte

26. jun. 2015
2 min.

I helsidesannoncer i flere dagens aviser har landets sygehusansatte i dag fremlagt en plan med fem punkter, som er nødvendige, hvis sygehusene skal leve op til valgløfterne. Samtidig har alle 179 folketingsmedlemmer fået tilsendt opfordringen, som Foreningen af Speciallæger, Sundhedskartellet, Yngre Læger, Danske Lægesekretærer, i HK/Kommunal og FOA – Fag og Arbejde står bag.

De fem punkter er:

1. Sæt virkeligheden i centrum – besparelser rammer patienten

2. Giv regionerne arbejdsro – lad os diskutere helhed og sammenhæng i sundhed

3. Én patient – ét sammenhængende sundhedsvæsen

4. Der er brug for et træfsikkert økonomisk styringssystem

5. Fokus på kerneopgaven – afskaf unødvendige procedurer og arbejdsopgaver

Baggrunden for opfordringen er blandt andet de store besparelser på sygehusene, som regionerne i disse dage varsler:

”Alle vil sætte patienten i centrum i øjeblikket. Folketinget, regionerne, organisationerne. Samtidig har regionerne udmeldt trecifrede millionbesparelser ud for de kommende år. Besparelser, der i sidste ende vil ramme patienten. Det hænger ikke sammen. Hvis vi ønsker at gøre det bedste for patienten, skal der skabes de nødvendige rammer for at sikre en større patientoplevet kvalitet, og det indbefatter altså også, at der skal sikres mindre stress og bedre arbejdsmiljø for de sygehusansatte. De sygehusansatte er trods alt rygraden i, at vi kan tilbyde patienterne den behandling og pleje, som vi gør, og vi skal værne om både kvalitet, patientsikkerhed og vilkår for den behandling", siger Camilla Rathcke, der er formand for Yngre Læger.

Anja Mitchell, der er formand for FAS (Foreningen af Speciallæger), siger:

”Vi har i valgkampen hørt, at patienterne skal have den dyre medicin uanset hvad. Men vi har ikke fået svar på, hvad sygehusene skal gøre, når budgetterne sprænges. Det er ikke holdbart. Derfor opfordrer vi Folketinget til at sikre, at medicinbudgetterne holdes adskilt, så sygehusene ikke tvinges til at fyre medarbejdere for at betale for nye, dyre behandlinger.”