?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Nyhed / 18. apr 2017
Cand. scient. pol. Pernille Steen Pedersen skrev i 2016 en ph.d. om stress og skam og udgav samme år bogen "Slip stress ud af skammekrogen. Et forsvar for arbejdsfællesskabet".

Forsker: Alvorlig stress er forbundet med skam

Nyheder

Ny podcast. Når stress fører til sygemelding ligger der ofte en skjult skamfølelse bag, som har startet en negativ spiral. Det er en af de nye opdagelser, som stressforskeren Pernille Steen Pedersen har gjort, blandt andet på baggrund af interviews med læger på over 20 hospitalsafdelinger.

Dato
18. Apr 2017
Forfattere
Anne Steenberger, as@dadl.dk
💬 0

Forskeren Pernille Steen Pedersen er dykket ned i stresssygemeldinger og hvad der ligger bag. Det er der kommet en række nye opdagelser om stress og ikke mindst stressreaktioner ud af. Gennem interview på over 20 sygehusafdelinger belyser hun, hvordan den enkeltes ideal om egen indsats og faglighed kan kollidere med den pressede og besparelsesramte virkelighed på afdelingen. Og hun har opdaget, at hos mange alvorligt stressramte opstår der en følelse af skam, hvis ikke den konflikt bliver konfronteret. Og så bliver stressen rigtig slem.

Pernille Steen Pedersen har også fundet frem til, at det er forskelligt fra person til person, hvad der fører til stress. Men ikke mindst reaktionen på en stresssituation er afgørende for, om det udvikler sig alvorligt.

Pernille Steen Pedersen har gode råd og vigtige budskaber, ikke mindst til kolleger og ledelse. Det er ikke nemme løsninger, hun byder ind med, men anbefalinger om at tage udgangspunkt i, at arbejdspladsen er et fællesskab bestående af kolleger, der reagerer forskelligt på pres. Nogle får stress, andre ikke. Hvad der giver den ene stress, giver ikke den anden stres. Selve håndteringen af stress vil også være forskellig.

Måske kan man ikke forebygge stress. I stedet skal der være fokus på stressreaktioner, mener hun.

Hør interview med hende i Ugeskriftets Podcast her.

💬 0 Kommentarer

Right side

Nr. 8/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

CTU-forskere tilbageviser kritik af SSRI-forskning
💬
32
Thomsen 30. apr 2017 08:16
Pensionskasse: Vi bliver ikke helt fri for tobaks-investeringer
💬
1
Sven Refslund Poulsen 29. apr 2017 20:20
Hvor er kærligheden?
💬
1
Birgitte Rahbek 29. apr 2017 09:23
PLO og Danske Regioner afbryder forhandlinger
💬
1
Annette Houmand 29. apr 2017 06:42
Aftale om (principper for) efteruddannelse
💬
1
Wolfgang Peter 28. apr 2017 20:37

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

Nyeste debat

Regelrigiditet
29. apr 2017 00:00
Hvor er kærligheden?
28. apr 2017 00:00