Skip to main content

Hospital tæller ned til Sundhedsplatformen og forventer fejl

Herlev og Gentofte Hospital forventer op til 2.000 fejlmeldinger i det første døgn med Sundhedsplatformen, der går online fredag. Lægeformand er bekymret for regionens andre hospitaler.

Foto: Herlev Hospital
Foto: Herlev Hospital

Alexander Tange, ata@dadl.dk

20. maj 2016
3 min.

Hjalte Aaberg, regionsdirektør i Region Hovedstaden sover mere uroligt i nat end han plejer. For i nat går Sundhedsplatformen – Danmarks største sundheds-it projekt – online, og det kan give mellem 1.000-2.000 fejlmeldinger fra personalet, forventer styregruppen bag projektet ifølge version2.dk.

Hospitalet går i nødberedskab kl. 18.00 fredag. De 1.200 ansatte stopper deres 1813-visitationer undtagen, hvis det er meget akut, og alle hospitalets IT-systemer lukker ned. Læger og sygeplejersker finder så papir og blyant frem. De skal nemlig dokumentere alt på gammeldags maner, indtil den nye Sundhedsplatform er blevet sat op.

Faktaboks

Fakta

Læger og personale på Herlev og Gentofte hospital har været bekymrede og skeptiske de sidste par uger før overgangen til det nye system, men vicedirektør Anne Gram forholder sig optimistisk.

"Vi ved godt, at det vil tage tid at lære et nyt system at kende. Fra de andre hospitaler i verden, som har brugt systemet, hører vi dog ingen, der fortryder, at de har købt systemet, men vi hører også, at det vil tage op til ti måneder, før systemet kører perfekt", sagde Anne Gram for nyligt til Ugeskrift for Læger.

Læs mere: Kort før Danmarks største sundheds-it-projekt: Læger er bekymrede og skeptiske.

Formand for Lægeforeningen Hovedstaden, Helene Westring Hvidman er bekymret for, om der er taget højde nok for produktionsnedgangen på Herlev og Gentofte Hospital, og om der er nok personale på de hospitaler, der skal aflaste Herlev og Gentofte Hospital.

”Det forudsætter, at der er indsat nok personale på de afdelinger, der går live, og de afdelinger, der skal aflaste Herlev-Gentofte Hospital. Alt sammen af betydning for patientsikkerheden, som naturligvis ikke må kompromitteres,” skriver hun på Facebook.

Eventuelle fejl forsøger hospitalet at afhjælpe med såkaldte floorwalkers. De vil følge personalet rundt og hjælpe dem med at rapportere eller afskrive fejl i systemet.