Skip to main content

Ikke én dårlig ting ved Aabenraa

Imødekommende og uddannelsesmindede kollegaer på Aabenraa Sygehus har været med til, at 29-årige Rune Vinther Madsen overvejer at blive i det sønderjyske efter sin KBU. I øjeblikket er han KBU-læge på Ortopædisk Klinik på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa.

Rune Vinther Madsen, KBU-læge på Aabenraa Sygehus
Rune Vinther Madsen, KBU-læge på Aabenraa Sygehus (Foto: Palle Peter Skov)

Freja Kierstein Johansen, fkj@dadl.dk

18. jun. 2015
4 min.

I de yngre lægers dikteringsrum i skadestuen på Aabenraa Sygehus hænger en stor hvid tavle med en masse navne på skadestuens unge læger. Ud fra navnene er der hele og halve krydser ud for kompetencer, de enkelte læger har mulighed for at tilegne sig.

Rune Vinther Madsen, KBU-læge på Ortopædisk Klinik, har for eksempel et helt kryds ud for »reponering af lukseret hofte«. Det betyder, at det er noget, han har prøvet superviseret og fremover kan gøre alene. Et halvt kryds betyder, at man kun har overværet det.

»Hvis man ikke har kryds ud for alle kompetencerne på boardet, er de mere erfarne læger meget opmærksomme på, at vi skal have det. På den måde får jeg rigtig meget hands on-erfaring,” siger han og fortsætter:

»De er dygtige til at inddrage os yngre læger. I stedet for at de laver de små operationer selv hele tiden, så får vi lov til det af og til, mens de superviserer os«.

Selv de dårlige ting kan jeg vende til noget godt. For eksempel er vi ikke nok læger på sygehuset, men det betyder bare, at jeg kan få lov til at få nogle enkelte mellemvagter engang imellem Rune Vinther Madsen, KBU-læge på Aabenraa Sygehus

En ghetto for læger

Når Rune Vinther Madsen har fri smutter han over i »læge-ghettoen«, hvor han bor sammen med mange andre unge læger.

»Jeg er føler mig aldrig ensom. Forleden dag var vi nogle stykker, der så Champions League-fodbold sammen, og vi havde også en spontan grillaften her den anden dag«, siger den unge læge, der remser adskillige arrangementer op – også ringridning og sønderjysk kagebord.

Når programmet ikke står på ghetto-arrangementer eller andet, tager Rune Vinther Madsen hjem til København. Ved at flytte til Aabenraa er han også flyttet fra sin kæreste, der stadig er bosat i København. Cirka ti dage om måneden ser de hinanden.

Faktaboks

Fakta

»Det er da hårdt. Jeg ville ønske, at vi boede sammen. Men vi har hele tiden været forberedt på det her scenario. Så nu må vi bare planlægge efter det. Det havde vi også skullet, selv hvis jeg havde trukket et bedre KBU-nummer«, siger Rune Madsen, hvis førsteprioritet inden kendskabet til det sønderjyske nok havde været medicin og kirurgi på Bornholm.

Sønderjysk charme

Efter tre måneder som KBU-læge har Aabenraa Sygehus og by fået charmeret sig ind på Rune Vinther Madsen. Han kan på nuværende tidspunkt ikke nævne én dårlig ting ved Aabenraa, fortæller han.

»Selv de dårlige ting kan jeg vende til noget godt. For eksempel er vi ikke nok læger på sygehuset, men det betyder bare, at jeg kan få lov til at få nogle enkelte mellemvagter engang imellem«, siger Rune Vinther Madsen, der gik sin første stuegang efter en måneds tid.

Alle de gode ting gør det sværere at forlade byen, når valget skal træffes, fortæller han. Derfor overvejer han stærkt at lokke sin kæreste med til Aabenraa.

»Jeg kunne jo tage min introstilling her. Så kunne vi slå os ned – i hvert fald bare for en tid. Selvom det er langt væk fra København, så er der rig mulighed for at fået netværk og alt andet godt her. Alle er så venlige«, siger han og fortæller som eksempel, at man ikke kommer forbi skadestuen uden at blive budt på »bom eller kag«.