Skip to main content

Lægeforeningen vil have MRSA-bakterier højere op på dagsordenen

Lægeforeningen og Den Danske Dyrlægeforening er gået sammen i en fælles opfordring til politikere og myndigheder om at opprioritere bekæmpelsen af MRSA-bakterien.

Foto: Wikimedia Commons.
Foto: Wikimedia Commons.
27. aug. 2014
2 min.

Antallet af danskere, som bliver smittet med den farlige MRSA-bakterie er nu så højt, at Lægeforeningen og Den Danske Dyrlægeforening i en fælles opfordring efterlyser mere opmærksomhed fra politikere og myndigheder.

”Det kan få uoverskuelige konsekvenser, hvis det ikke lykkedes at få stoppet spredningen af bakterien. Dertil kommer, at der er en risiko for, at bakterien kan udvikle sig til en endnu mere aggressiv type. Det kan forårsage alvorlige epidemiske sygdomme, som det kan være meget svært at behandle”, siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen, på læger.dk.

Alene i juni måned i år blev der fundet over 100 tilfælde af MRSA-bakterien hos mennesker i Danmark, og siden 2012 er fire mennesker døde som følge af MRSA-infektioner. De seneste beretninger viser, at flere tusinde danskere er bærere af smitten fra MRSA.

Netop i dag er sundhedsministeren og fødevareministeren kaldt i et åbent samråd, hvor de skal redegøre for, hvordan man i landbruget og i sundhedsvæsenet skal arbejde for at reducere smitte.

”Vi ønsker, at One Health-tankegangen om, at dyr og menneskers helbred hænger sammen, bliver udvidet med en egentlig kortlægning af, hvordan MRSA spredes. Der er nu brug for en ambitiøs indsats i et tæt samarbejde på tværs i sundhedsvæsenet og landbruget. Myndighederne og politikere bør hurtigst muligt sætte sig sammen med eksperter, læger, dyrlæger og landmænd for at finde de løsninger, som virker”, siger Carsten Jensen, formand for Den Danske Dyrlægeforening, på læger.dk.