Skip to main content

Medicinstuderende presser sig på hos praktiserende læger

LÆGEDAGE: Det seneste år er 80 medicinstuderende blevet ansat hos en praktiserende læge, men vi vil gerne have flere ud i almen praksis, siger formand for Studerendes Almen Medicinske Selskab (SAMS).

Isabella Rasthøj er formand for SAMS i Odense og hjælper til på Lægedage i Bella Center, hvor hun også forsøger at få praktiserende læger til at ansætte medicinstuderende. Foto: Claus Boesen
Isabella Rasthøj er formand for SAMS i Odense og hjælper til på Lægedage i Bella Center, hvor hun også forsøger at få praktiserende læger til at ansætte medicinstuderende. Foto: Claus Boesen

Freja Kierstein Johansen, freja.kierstien@hotmail.com

17. nov. 2016
2 min.

Isabella Rasthøj bruger sine pauser på Lægedage 2016 på at dele flyers ud for Studerendes Almen Medicinske Selskab (SAMS). Hun er medicinstuderende og formand for selskabet i Odense.

»Vi vil gerne gøre lægerne opmærksomme på, at de praktiserende læger kan ansætte en medicinstuderende gennem vores jobportal«, siger Isabella, da avisen følger med hende rundt i pausen.

Det seneste år har SAMS’ jobportal fået 80 studerende i arbejde, og de har allerede fået fem nye jobopslag på Lægedage. De orange og hvide flyers reklamerer for en jobportal, som medicinstuderende og praktiserende læger kan bruge til at matche.

Jeg har et klart indtryk af, at vi sagtens kan finde studerende til enhver praksis i landet. Isabella Rasthøj, formand for Studerendes Almen Medicinske Selskab (SAMS) i Odense

SAMS: Det er win-win

Indtil videre har Isabella Rasthøj ikke oplevet, at et jobopslag ikke blev besat.

»Det er jo en win-win-situation. Lægerne kan rekruttere tidligt til almen praksis samt få noget engageret og billig arbejdskraft. De studerende kan få et bedre kendskab til almen praksis – det får vi nemlig ikke meget af på studiet«, siger hun.

Hun er heller ikke bekymret for, at de medicinstuderende kun vil have studiejob i universitetsbyerne og ikke køre den lange vej til de små byer på landet. Hun understreger dog, at hun kun kan tale ud fra, hvad hun har oplevet gennem SAMS jobportal.

»Jeg har et klart indtryk af, at vi sagtens kan finde studerende til enhver praksis i landet, hvis lægerne slår deres job op på vores portal. Jeg har da set, at læger har ansat i både Kerteminde og Ferritslev, der ligger ca. 40 min fra Odense«, siger Isabella Rasthøj.

Studerende kan hjælpe med lidt af hvert

Hun mener, at de medicinstuderende kan fungere som en god aflastning i de travle praksisser. Hun forklarer, at de medicinstuderende blandt andet kan hjælpe til med blodprøvetagning og lægesekretæropgaver.

»Jeg har en fornemmelse af, at lægerne er glade for os, når de vælger at ansætte os«, siger hun.

Hendes pause er slut, og hun skal tilbage og hjælpe ved arrangementerne på Lægedage.

Mod at hjælpe til ved Lægedage har hun og 24 andre medicinstuderende fået lov til at komme gratis med til konferencen. De holder mikrofonerne til de store arrangementer, tjekker deltagerlister og deler aviser og programmer ud.