Skip to main content

Medicinudgifterne stiger på hospitalerne

På få år er hospitalernes udgifter til medicin fordoblet. Eksperter advarer om, at det på et tidspunkt bliver nødvendigt at prioritere.

27. okt. 2014
1 min.

Sygehusenes medicinudgifter vokser i en sådan hast, at der inden for få år ikke længere er råd til at give alle patienter den bedste medicin, skriver jyllands-posten.dk.

Derfor bør politikerne foretage benhårde prioriteringer – eller alternativt komme med langt flere penge til sygehusvæsenet, mener flere sundhedsøkonomer.

»Det vil blive nødvendigt at prioritere. Når vi har et sundhedsvæsen, som skal holde igen på økonomien, er vi nødt til at spørge os selv, hvor vi skal bruge pengene,« siger Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet, til avisen.

Jakob Kellberg, forskningsprofessor ved Aalborg Universitet og programleder ved KORA (Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning), er enig:

»Når det kan koste en halv til en hel mio. kroner, for at en sygdom ikke udvikler sig i tre til fire måneder, må man spørge sig selv, om det er den bedste måde at bruge pengene på,« siger han til avisen.

Medicinudgifterne ventes at løbe op i 7,4 mia. kr. i år – til sammenligning lød de på 3,9 mia. kr. i 2007. Og ifølge prognosen runder udgifterne 8 mia. kr. næste år, fremgår det.