?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Nyhed / 9. aug 2017
Foto: Dignity.

Nekrolog: Professor, overlæge Bent Sørensen, 93 år

Mindeord

En af pionererne bag rehabilitering af torturofre er gået bort.

Dato
9. aug 2017
Forfattere
Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen, medlem af DIGNITYs bestyrelse
💬 0

Med professor, overlæge Bent Sørensens død har verdens torturofre mistet en visionær og ihærdig forkæmper. Han arbejdede gennem årtier for, at mennesker, som ikke blot har gennemgået forfærdelige lidelser, men bevidst er blevet påført dem af andre, skal have den særlige hjælp, som de har brug for.

Sammen med sin senere hustru Inge Genefke var han i 1980’erne primus motor i etableringen af Rehabiliterings- og Forskningscenteret for Torturofre (RCT), som i dag hedder Dignity. Hans pionerindsats betød, at RCT, som har adresse i København, internationalt var blandt de første til at kunne tilbyde torturofre specialbehandling på højt niveau. Bent Sørensen nåede i sit virke både at være formand for RCT’s bestyrelse, medlem af FN's Komité mod Tortur (CAT) samt Europarådets Komité til Forebyggelse af Tortur (CPT).

De rædsler, som han gennem sit arbejde kom tæt på, gjorde ham blot en mere engageret fortaler for ofrene. Han bed sig fast i deres sag og var en utrættelig forkæmper for retfærdighed og nødvendig hjælp til denne meget udsatte gruppe. Samtidig formåede han at bevare en åben, venlig og humoristisk tilgang til andre mennesker og tilværelsen i almindelighed.

Bent Sørensen var speciallæge i plastikkirurgi og besad stor ekspertise i brandsår. Han var stærkt engagereret både i sit speciale og i lægeuddannelsen generelt og har været både prodekan og dekan ved Københavns Universitet i 1970’erne.

I 1988 modtog Bent Sørensen Lægeforeningens fornemste pris, Barfred Pedersen Æresgaven. I sin tale til modtageren nævnte daværende formand for Lægeforeningen, Jens Kristian Gøtrik, både Bent Sørensens store engagement i lægers uddannelse, i forebyggelse og i arbejdet for torturofre. Det siger noget om, hvor vidt Bent Sørensen spændte som person.

Selv har jeg haft den store glæde at opleve Bent Sørensen i flere sammenhænge, og jeg husker ham som et meget vidende, imødekommende og empatisk menneske. Mine tanker går til hans nærmeste. Æret være Bent Sørensens minde.

 

 

 

 

 

 

Blad nummer: 

💬 0 Kommentarer

Right side

Nr. 17/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

Ja, det nære sundhedsvæsen skal varetage flere opgaver
💬
1
Christian Schlütter 21. aug 2017 14:37
Du er læge – og pårørende
💬
3
Kirsten Bække Franck 21. aug 2017 10:11
PLO går stadig efter en aftale med regionerne
💬
1
Christian Schlütter 19. aug 2017 11:23
Afgørende møde for almen praksis’ fremtid i dag
💬
3
Christian Schlütter 19. aug 2017 11:18

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd