?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Nyhed / 19. apr 2017

MRSA-bakterien er fundet i 17 danske heste

Nyheder

Forskere har fundet MRSA-bakterie i 17 heste i Danmark. MRSA-udbruddet kan potentielt udgøre en risiko for dyrlæger, hesteejere og andre, der er i tæt kontakt med heste, fremgår det af undersøgelsen.

Dato
19. Apr 2017
Forfattere
Kristine Buske Nielsen, krn@dadl.dk
💬 0

Den smittebærende MRSA-bakterie har nu bredt sig til danske heste-bestande. Det viser en ny undersøgelse publiceret i det internationale videnskabelige tidsskrift Frontiers in Microbiology.

Forskere fra Københavns Universitet og Statens Serums institut har undersøgt forekomsten af MRSA-bakterien hos 401 heste fra 74 private gårde, rideskoler og stutterier. Heraf bar 17 af hestene MRSA-bakterien, alle fundet på Fyn og Sjælland. I de fleste af tilfældene bare hestene MRSA CC398-bakterien, der kan smitte mennesker og i daglig tale kaldes husdyr-MRSA.

”Det nye fund af MRSA i heste, kan potentielt udgøre en risiko for dyrlæger, hesteejere og andre mennesker i kontakt ved MRSA-positive dyr”, fremgår det af forskningsartiklen.

Mangler yderligere undersøgelse

De seneste år har MRSA i svineproduktionen været et stigende problem, men det er første gang forskere finder bakterien hos heste i Danmark.

Ved MRSA-tilfælde blandt svin, bliver svineproducenter og andre i tæt kontakt med dyrene afskærmet og screenet for at mindske risikoen for yderligere spredning. Men i forskningsartiklen fremgår det, at der er behov for yderligere undersøgelser, før det kan konkluderes, om også hesteejere bør indgå som endnu en risikogruppe for MRSA-smitte.

Overlæge i Sundhedsstyrelsen Bolette Søgaard mener heller ikke, at der på nuværende tidspunkt er behov for at gå i alarmberedskab på sygehusene.

»Andelen af smittede heste giver ikke anledning til, at vi mener, at man skal spørge alle, om de har en hest, når de indlægges på sygehuset. Men omvendt synes jeg, at det her er med til at skabe opmærksomhed om, at der jo er bakterier omkring dyr«, siger Bolette Søgaard til Politiken og slår fast, at der ikke er grund til bekymring for at besøge landets rideskoler.

💬 0 Kommentarer

Right side

Nr. 8/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

CTU-forskere tilbageviser kritik af SSRI-forskning
💬
32
Thomsen 30. apr 2017 08:16
Pensionskasse: Vi bliver ikke helt fri for tobaks-investeringer
💬
1
Sven Refslund Poulsen 29. apr 2017 20:20
Hvor er kærligheden?
💬
1
Birgitte Rahbek 29. apr 2017 09:23
PLO og Danske Regioner afbryder forhandlinger
💬
1
Annette Houmand 29. apr 2017 06:42
Aftale om (principper for) efteruddannelse
💬
1
Wolfgang Peter 28. apr 2017 20:37

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

Nyeste debat

Regelrigiditet
29. apr 2017 00:00
Hvor er kærligheden?
28. apr 2017 00:00