?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Nyhed / 17. feb 2017
Kræftplanens mål er bl.a., at overlevelsen i Danmark i 2025 er på niveau med de bedste af vore nordiske nabolande. Foto: Colourbox

Nu er Kræftplan IV klar til brug

Nyheder

Den fjerde nationale kræftplan er klar til at blive indført, efter at regering, regioner og kommuner har indgået aftale om 16 konkrete initiativer – herunder et landsdækkende center for kræftbehandling.

Dato
17. Feb 2017
Forfattere
Klaus Larsen kll@dadl.dk
💬 0

En ny kræftplan – den fjerde af slagsen – er aftalt mellem regeringen, Danske Regioner og KL. Den sætter nu 16 konkrete initiativer fra Kræftplan IV i gang, oplyste Sundhedsministeriet fredag morgen.

Blandt andet skal der etableres et særligt center, Danish Comprehensive Cancer Center, som skal bidrage til, at nye behandlingsmetoder kommer hurtigere ud til kræftpatienter i hele landet.

Fakta om Kræftplan IV

• Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti blev i Finanslovsaftalen for 2017 enige om at prioritere et yderligere løft af kræftområdet på ca. 1,5 mia. kr. i en ny Kræftplan IV.

• Løftet kommer udover allerede prioriterede midler til bl.a. øget kapacitet i kræftudredningen.

• Der bliver således samlet tilført ca. 2,2 mia. kr. i perioden 2017-2020 til en styrket kræftindsats.

Der bliver tale om et landsdækkende center for kræftbehandling, som skal styrke det nationale samarbejde om kræftforskningen og medvirke til, at nye behandlingsmetoder hurtigere kommer ud til kræftpatienterne.

De 16 initiativer er fordelt på fire indsatsområder, som tilsammen skal sikre bedre sammenhæng og patientinddragelse samt styrke forebyggelsen, behandlingen og opfølgningen af kræft.

Læs mere: Aftale om Kræftplan IV (pdf)

Med planen vil sygehuse få mere moderne udstyr, flere kvinder vil få tilbud om screeninger mod livmoderhalskræft og udsatte borgere vil kunne få tilskud til rygestopmedicin.

Derudover vil flere ældre kvinder få tilbud om screeninger mod livmoderhalskræft. Samtidig vil unge få bedre forhold med kontakt til jævnaldrende, når de bliver indlagt i fremtiden.

Det er blandt andet kræftplanens mål, at kræftoverlevelsen i Danmark i 2025 er på niveau med de bedste af vore nordiske nabolande, og at der i 2030 er en røgfri generation af børn og unge.

Desuden skal mindst 90 procent af alle kræftpatienter opleve, at de - ligesom flere andre patientgrupper - får en patientansvarlig læge, der er ansvarlig for netop deres forløb.

Den nye aftale fastslår også, at der årligt kommer en status på, hvor langt man er kommet med initiativerne i Kræftplan IV.

Læs: Aftale om Danish Comprehensive Cancer Center (pdf)

💬 0 Kommentarer

Right side

Nr. 4/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

Lad os kæmpe for lægesekretærerne
💬
8
Alice Kunkel 25. feb 2017 11:28
Aktiv dødshjælp – for eller imod?
💬
1
Sven Refslund Poulsen 24. feb 2017 11:05
Teknologiske behandlingsværktøjer til diabetes
💬
3
Mats Lindberg 23. feb 2017 20:16

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

Dagens navn

Kåre Schmidt Ettrup: læge, Neurokirurgisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital(Syd)