Skip to main content

Nye ansigter i Yngre Lægers bestyrelse

Yngre Lægers bestyrelse fik to nye medlemmer i dag. De skal være med til at sikre organisationen optimal indflydelse – og ikke kun hvad angår traditionelle lønmodtagervilkår.

OK15 forhandlingerne var det store emne på Yngre Lægers repræsentantskab - men ikke det eneste.
OK15 forhandlingerne var det store emne på Yngre Lægers repræsentantskab - men ikke det eneste.

Bente Bundgaard, bbu@dadl.dk

10. apr. 2014
3 min.

Det bliver næstformand i Yngre Læger, Jakob Lager, der skal være tovholder i de overenskomstforhandlinger, som Yngre Læger står over for. Han blev valgt til posten som formand for Team Overenskomst på Yngre Lægers repræsentantskabsmøde i Aarhus i dag og afløser Bue Juvik, som er på vej til at blive overlæge og derfor forlader posten.

Valget som formand for Team Overenskomst indebærer, at Jakob Lager forlader sin post som menigt medlem af bestyrelsen. Som formand for Team Overenskomst er han dog fortsat medlem af bestyrelsen. I forvejen skulle en post i bestyrelsen besættes, og de to nye medlemmer blev Allan Høg Poulsen og Bjarne Skjødt Worm.

Det skete i øvrigt efter et kampvalg, hvor hele fire kandidater bejlede til repræsentantskabets gunst.

Allan Høg Poulsen er i hoveduddannelsesforløb i almen medicin med blokstilling i Aarhus, hvor han er i gang med sit første hospitalsophold. Bjarne Skjødt Worm er i hoveduddannelsesforløb i anæstesiologi i Region Hovedstaden.

En lille revolution i Yngre Læger

De nye bestyrelsesmedlemmer skal være med til at præge Yngre Læger i en tid, hvor organisationen er i fuld færd med at udvikle sig fra primært at håndtere traditionelle sådan-er-forholdene-i-jernindustrien vilkår såsom løn og arbejdstid hen imod et langt bredere sigte.

Får vi bedre rammer, mindre stress, mindre pølsefabrik, og får vi flyttet fokus fra produktivitet til kvalitet, ja, så vil det naturligvis være i patienternes interesse, men det vil i sidste ende så sandelig også være i vores egen. Camilla Rathcke, formand for Yngre Læger

Med afsæt i Yngre Lægers arbejde med ”Det gode patientforløb” – bl.a. udfoldet på en velbesøgt konference i marts – sagde formand Camilla Rathcke i sin velkomsttale, at ”Yngre Læger vil en revolution i sundhedsvæsenet med Det gode patientforløb”, men at der faktisk også er tale om en mindre revolution i Yngre Læger selv.

”Vi tænker ikke længere kun i traditionelle fagforeningsbaner med bedre uddannelse, højere lønninger og sikrere arbejdsmiljø. Vi tænker i en større helhed, hvor det, der i grunden er i centrum for os alle sammen hver dag – nemlig patienten – tænkes med ind”, sagde hun bl.a.

”Får vi bedre rammer, mindre stress, mindre pølsefabrik, og får vi flyttet fokus fra produktivitet til kvalitet, ja, så vil det naturligvis være i patienternes interesse, men det vil i sidste ende så sandelig også være i vores egen”, sagde hun.

Fra fire til fem år

Repræsentantskabet noterede sig – naturligvis – ændringen fra fireårsregel til femårsfrist, som er blevet indført for nylig men brugte relativt kort tid på at debattere den.

Formentlig fordi der ikke var den ringeste tvivl om, at Yngre Læger går ind for helt at få enhver tidsfrist fjernet. Indtil det måtte ske, vil organisationen arbejde for at hjælpe kolleger, der er havnet i en vanskelig situation på grund af reglen/fristen, og bl.a. arbejde for at få udvidet antallet af uddannelsesforløb.

”Og hellere en midlertidig udvidelse end slet ingen – for vi hjælper en kollega hver gang”, som formand Camilla Rathcke sagde.