?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Nyhed / 17. feb 2017
Foto: Sundhedsministeriet

Nyt genomcenter skal drive indsatsen for Personlig Medicin

Nyheder

Hovedstaden får nu et nyt Nationalt Genom Center, der skal være drivkraft for strategien for Personlig Medicin – behandling skræddersyet til den enkelte patients gener.

Dato
17. Feb 2017
Forfattere
Kristine Buske Nielsen krn@dadl.dk
💬 0

Når patienter skal starte på medicin, sker det ofte, at medicinen ikke virker, eller at den har skadelige bivirkninger. Eksempelvis oplever 30 pct. af de ca. 3.000 gigtpatienter, der årligt starter på biologisk medicin, at de ikke kan tåle medicinen, eller at den ikke har den ønskede virkning, viser en rapport fra Danske Regioner. Lægen er derfor nødt til at prøve sig frem for at finde den optimale medicin til patienten.

Men ved hjælp af genteknologi kan lægen nu skræddersy behandlingen efter patientens gener – en metode, der ligger til grund for den nationale strategi for Personlig Medicin, som regeringen og Danske Regioner præsenterede før jul.

I dag offentliggør regeringen, at Nationalt Genom Center, der skal realisere målene for strategien, skal placeres i Hovedstaden. Centeret skal råde over de 100 millioner kroner, der er sat af til arbejdet med Personlig Medicin de næste fire år.

"Genomcentret bliver en drivkraft for arbejdet herhjemme med personlig medicin. Med base i hovedstadsområdet og en stærk faglig klynge i Aarhusområdet skal centret være med til sikre, at sundhedsvæsnet og forskningsverdenen på tværs af landet samarbejder om at styrke behandlingen til gavn for patienterne", siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Centeret skal blandt andet opbygge en fælles informationsinfrastruktur, så indsamlede prøver fra patienter kan genomsekventeres, og data kan analyseres til brug i forskning eller behandling. De indsamlede data skal blandt andet bruges til at blive klogere på, hvilke typer medicin, der er mest effektive ved forskellige sygdomme og patientgrupper.

💬 0 Kommentarer

Right side

Nr. 4/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

Lad os kæmpe for lægesekretærerne
💬
8
Alice Kunkel 25. feb 2017 11:28
Aktiv dødshjælp – for eller imod?
💬
1
Sven Refslund Poulsen 24. feb 2017 11:05
Teknologiske behandlingsværktøjer til diabetes
💬
3
Mats Lindberg 23. feb 2017 20:16

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

Dagens navn

Kåre Schmidt Ettrup: læge, Neurokirurgisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital(Syd)