?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Nyhed / 12. jan 2018
Foto: Ugeskrift for Læger

Omstridt ”vagtlægegebyr” på vej ud

Nyheder

Det omstridte vagtlægegebyr tages formentlig af bordet og vil i stedet blive betalt af lægevagten som arbejdssted. Det forslag blev alle parter torsdag enige om at søge gennemført.

Dato
12. jan 2018
Forfattere
Klaus Larsen, kll@dadl.dk
💬 1

Efter et møde hos Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) er det omstridte gebyr, som skal finansiere det såkaldte ”risikobaserede tilsyn”, formentlig ved at være fortid.

Efter to timers drøftelser torsdag med repræsentanter for bl.a. regionerne og lægernes organisationer, er der fundet et løsningsforslag, der formentlig kan stille begge sider tilfreds.

”Den løsning, vi har diskuteret, ser rigtig fornuftig ud for alle parter, men nu skal vi hjem og afklare detaljerne,” sagde formand for Praktiserende Lægers Organisation PLO, Christian Freitag, efter mødet.

Gebyret på 3.975 kroner årligt skulle betales af alle læger og andre sundhedsfaglige, der er konsulentansatte i landets lægevagter, og det havde ført til en bølge af opsigelser fra læger, der ikke ville betale for at få lov til at køre lægevagt.

Opsigelserne, som især ramte Region Syddanmark og Region Sjælland, samt de voldsomme protester, fik i sidste uge sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til at bede om at finde en løsning. Og ifølge direktør i STPS, Anne-Marie Vangsted, er løsningen på vej:

Læs også: Styrelse bøjer af i gebyrsag

”Vi vil nu sammen undersøge, om lægevagten kan betragtes som ét behandlingssted, der er organiseret inden for PLO’s rammer som entreprenør for regionen,” sagde hun i en pressemeddelelse efter mødet.

Derefter vil det blive den regionale lægevagtsorganisation – og ikke den enkelte læge – der skal betale et tilsynsgebyr.

”Med det løsningsforslag, vi alle synes er rigtig godt, håber vi, at vi ikke vil få problemer med lægevagtsdækningen,” siger Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark.

Der forlød ikke umiddelbart noget om, hvor vidt der også blev drøftet en mulig løsning for at fritage de læger, der f.eks. arbejder som frivillige ved sportsstævner og festivaler, for gebyret.

Ved mødet hos STPS deltog fra lægesiden foruden PLO også Yngre Læger, FAS og Lægeforeningen. Såvel de fem regioner som Danske Regioner og Sundhedsministeriet deltog.

Læs også: Tilsynsgebyr truer Foreningsdanmark

Læs også: Masseflugt af læger i Region Syd

💬 1 Kommentarer

Right side

Nr. 1/2018

Senest kommenteret

Styrelses-direktør skal med på døgnvagt på intensiv
💬
1
Jakob Ørnberg 16. jan 2018 23:38
Protesten fortsætter: Vil have maksimalt antal underskrifter
💬
138
Maria Cecilie Reinau Trads Davidsen 16. jan 2018 15:16
Kritiske læger takker nej til møde: Vi vil have handling
💬
10
Erik Kristensen 16. jan 2018 06:00
Lægemangel boostet af e-boksbesked
💬
1
Thomas Edgar Lauritzen 15. jan 2018 19:24
”Bidt af muskelhunden”
💬
14
Stig Jørgensen 15. jan 2018 18:26