Skip to main content

Overlægerne lancerer kampagne for den gode tone

Jeg tolererer ikke mobning. Sådan lyder det ene af ti budskaber i Overlægeforeningens nye kampagne for et godt arbejdsmiljø.

Udsnit af forsiden på Overlægeforeningens pjece Kodeks for godt arbejdsmiljø. Illustration: Lars Andersen.
Udsnit af forsiden på Overlægeforeningens pjece Kodeks for godt arbejdsmiljø. Illustration: Lars Andersen.

Anne Steenberger, as@dadl.dk

10. okt. 2016
2 min.

På forsiden af folderen står en overlæge og spejler sig. Spejlbilledet viser en smilende hvidkitlet herre med glorie. Han overholder nok de ti regler i Overlægeforeningens kodeks for et godt arbejdsmiljø, som folderen præsenterer, tænker man.

Faktaboks

Fakta

De ti budskaber udgør hjørnestenen i Overlægeforeningens kampagne for et godt arbejdsmiljø, som blev lanceret ved foreningens årlige repræsentantskabsmøde forleden. Tegneren Lars Andersen har illustreret hvert af de ti gode råd, og tegningerne er blevet mangfoldiggjort i plakater og badges, som er udsendt til tillidsrepræsentanter og ledende overlæger og klinikchefer på landets sygehuse.

Formålet med at lave det nye kodeks er ”at give overlægen anledning til at reflektere over sin egen rolle og praksis i forhold til at opnå et godt arbejdsmiljø”, står der i folderen.

”Som overlæge er man rollemodel for sine kolleger. Det betyder, at man som overlæge går forrest med det gode eksempel på ordentlig og korrekt opførsel, og at man ikke er bange for at indse og erkende egne fejl”, forklarer Helga Gulisano, medlem af Overlægeforeningens bestyrelse og formand for arbejdsmiljøudvalget.

Hun peger på, at overlægerne har et særligt ansvar ikke mindst over for de yngre læger:

”Som overlæge er man rollemodel for yngre kolleger og læger, der ikke har så megen erfaring, som en overlæge typisk har. Mange yngre læger læner sig op ad overlægen qua dennes erfaring. Som overlæge bør man derfor sikre, at yngre kolleger lærer god kollegial opførsel, og på den måde videregive sine egne erfaringer og oplevelser til andre kolleger. Det kan give et vigtigt bidrag til at sikre et bedre arbejdsmiljø på sygehusene”, siger hun.