?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Nyhed / 19. jun 2017
Foto: Arkiv, Christer Holte.

PLO-Svendborg: Overenskomstforhandlinger spænder ben for plejehjemslæger

Nyheder

Svendborg Kommune har problemer med at finde plejehjemslæger til deres 19 plejecentre. Årsagen ligger i de uafsluttede overenskomstforhandlinger mellem PLO og Danske Regioner, mener næstformand i PLO-Svendborg.

Dato
19. jun 2017
Forfattere
Kristine Buske Nielsen, krn@dadl.dk
💬 0

Selvom PLO, daværende sundhedsminister Sophie Løhde (V), Danske Regioner og Kommunernes Landsforening sidste år indgik en aftale om, at alle landets plejecentre skal have tilknyttet en fast plejehjemslæge, har kommunerne svært ved at lokke praktiserende læger til ordningen.

Svendborg Kommune har kun modtaget syv ansøgninger til kommunens 19 plejecentre, og ifølge praktiserende læge og næstformand i PLO-Svendborg, Mireille Lacroix, er en af forklaringerne den uafsluttede aftale om en ny overenskomst for almen praksis, som har skabt usikkerhed blandt læger i Svendborg, skriver Fyns Amts Avis.

”Der er et loft for, hvor mange ydelser en læge må udføre, og ifølge aftalen om plejecenterlæger indgår stuegang ikke, selvom det er det, kommunen gerne ser lægerne gøre”, siger Mireille Lacroix til Fyns Amts Avis og tilføjer.

”Men loftet er nået, hvad angår lægernes nuværende overenskomst, og derfor skal lægerne skære ned på ydelserne til andre patienter, hvis de skal gå stuegang på plejehjemmene”.

Mireille Lacroix har lavet en rundspørge blandt Svendborgs praktiserende læger, og ifølge hende, vil lægerne bakke op om ordningen, så snart overenskomsten er på plads.

Kommunen er i gang med at undersøge, hvad der kan gøres politisk for at få flere læger til at ansøge om stillingerne som plejehjemslæge.

Læs også: På sporet af det nære sundhedsvæsen

Læs også: ”Det er rat med en kvinde i den alder, der kan tage stilling til, hvad hun selv vil og ikke vil”

Læs også: En moderne plejehjemslæge, tak

💬 0 Kommentarer

Right side

Nr. 13/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

Screening for tarmkræft: Test af blod kan spare hver fjerde koloskopi
💬
2
Kåre Gotschalck Sunesen 27. jun 2017 21:40
PLO-overenskomst – hvad nu?
💬
3
Bent Varming 26. jun 2017 13:39
Lægemiddelstyrelsen afviser SSRI-forskning
💬
3
Anders Frøkjær Thomsen 25. jun 2017 18:18

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd