Skip to main content

Rapport om det nære sundhedsvæsen udsat til juni

Det nære sundhedsvæsen skal have et løft og et udvalg under sundhedsministeriet har arbejdet med løsningsforslag siden starten af 2016. En endelig rapport skulle have været klar i efteråret samme år, men udvalget har fået et halvt år mere til arbejdet.

17. feb. 2017
2 min.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V)har netop meldt ud, at der før sommer ferien - til juni - kommer en rapport om organiseringen af det nære sundhedsvæsen fremover, som skal gøre patientforløbende mere sammenhængende.

Faktaboks

Fakta

I en pressemeddelelse skriver ministeren:

"Det er ingen nem opgave, vi har givet udvalget, og jeg er fuldt ud bevidst om, at vi ikke fra den ene dag til den anden kan udviske grænserne mellem sektorerne. Men vi skal have bundet sundhedsvæsnet bedre sammen. For i dag er der for mange patienter med eksempelvis kroniske lidelser, der oplever, at deres behandlingsforløb på tværs af sundhedsvæsnet, er usammenhængende".

I Lægeforeningen er der "ærgrelse" over forsinkelsen. Formanden for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, siger i en pressemeddelelse:

”Men det vigtigste er dog, at der kommer en grundig rapport med gennemarbejdede og konkrete forslag, som faktisk kan gøre en forskel. Hellere det end en forhastet rapport med floskler og floromvundne hensigtserklæringer, som intet flytter. Det er positivt, at ministeren signalerer, at hun ønsker mere langsigtede løsninger, og jeg håber, at vi kan sige, at rapporten var ventetiden værd, når den kommer”, siger Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.

Udsættelsen kommer ifølge Sundhedsministeriet efter at sundhedsministeren har drøftet udvalgets foreløbige anbefalinger med udvalgsformanden og set nærmere på de udspil, som blandt andre Lægeforeningen, Danske Patienter, FOA og Dansk Sygeplejeråd, der alle sidder med i udvalgets interessentgruppe, er kommet med.

"Og flere af sundhedsvæsnets aktører er på det seneste kommet med spændende forslag i deres udspil, som vi kan lade os inspirere af", siger Ellen Trane Nørby.

For Lægeforeningen e5r udsættelsen en god mulighed for at inddrage relevante faggrupper i arbejdet:

”Jeg opfordrer derfor udvalget til at udnytte udsættelsen til aktivt at gå i dialog med læger, patienter og andre om at styre det nære og sammenhængende sundhedsvæsen. Det er en meget vigtig opgave, og vi skal finde holdbare løsninger, som fungerer i den virkelige verden”, siger Andreas Rudkjøbing.