Content area

|

Redningskufferten fra AUH gjorde indtryk på Nicolai Wammen

Tre fællestillidsrepræsentanter fra Aarhus Universitetshospital sad i toget på vej til at mødes med finansminister Nicolai Wammen, da økonomiaftalen med de 100 mio. kroner til AUH blev offentliggjort. Så der var højt humør, da redningskufferten blev overbragt. Men der var også stor alvor, da synliggørelsen af besparelsernes konsekvenser blev pakket ud.
Kufferten er pakket med ... Billede bragt med tilladelse fra Facebookgruppen "Sundhedsvæsenet - sammen er vi stærkest"
Forfatter(e)
Kurt Balle Jensen

Med stor kreativitet og masser af sort humor har de forskellige faggrupper fra de enkelte afdelinger på Aarhus Universitetshospital pakket en redningskuffert til politikerne. Heraf fremgår det, hvad resultatet er af de voldsomme besparelser på AUH, og selv om det nu lysner med den netop indgåede økonomiaftale mellem regering og regionerne, skal der fortsat i år gennemføres store besparelser.

Fælledstillidsrepræsentanterne overrækker kufferten til Nicolai Wammen (2. tv).  Billede bragt med tilladelse fra Facebookgruppen "Sundhedsvæsenet - sammen er vi stærkest"Fælledstillidsrepræsentanterne overrækker kufferten til Nicolai Wammen (2. tv). Billede bragt med tilladelse fra Facebookgruppen "Sundhedsvæsenet - sammen er vi stærkest"

Da kufferten blev overleveret til finansminister Nicolai Wammen onsdag eftermiddag, var det da også en berørt minister, der tog imod, fortæller fællestillidsrepræsentant for Yngre Læger på AUH, Gitte Anna Madsen.

”Vi grinede selvfølgelig lidt af de muntre indslag på en alvorlig baggrund, men ministeren blev også flere gange særdeles alvorlig, da han så, hvordan vi har synliggjort konsekvenserne af besparelserne”, fortæller Gitte Anna Madsen.

Minister vil snart på besøg

Hun oplevede en minister med stor interesse for AUH og vilje til at medvirke til at få løst de økonomiske problemer.

”Og så ville han gerne besøge hospitalet igen. Jeg foreslog, at det kan blive til foråret, hvorefter han så spurgte, hvorfor der skal gå så lang tid. Så det var alt i alt en god oplevelse”, fortæller Gitte Anna Madsen.

Aktionen var den seneste i rækken af forsøg på at råbe politikerne op. Personalet på AUH ville minde politikerne om, at de under valgkampen nærmest stod i kø for at komme med løfter om at hjælpe AUH ud af den særlige situation, hospitalet er havnet i efter flytningen til én matrikel. I år skal hospitalet således finde besparelser for 150 millioner kroner.

”Det, der lægges i eventkufferten, skal vise politikerne de udfordringer, vi står i, og hvorfor det er nødvendigt med økonomisk hjælp for at få det første supersygehus tilbage på rette kurs”, skrev eventgruppen til kollegerne på de forskellig afdelinger. Og det fik afdelingerne til at lægge sig i selen og med stor kreativitet finde på måder at synliggøre argumenterne over for politikerne.

’Lukket på grund af personalemangel’

Således sendte neurologisk afdeling et foto af kiks med teksten: ’Vi aflagde lægeløftet i håb om at helbrede og lindre vore patienter. Nu står vi med nye bygninger uden personale og kan kun trøste. Mariekiksen styrker vores udbrændte personale på vagt i de sene nattetimer, og måske den virker på vore patienter?’

Blodbanken skriver: ’AUH bløder, vil I redde det?’ Røntgen og Skanning afleverer et foto af en scanner med påskriften: ’Lukket på grund af personalemangel.’

Akutafdelingen har et foto af en skadet medarbejder og teksten: ’Vi tager os af de akutte patienter, hvem tager sig af os?’ Forberedelse og opvågning Øst 3 (Børn, Unge og Obestrik) afleverer sutter med budskabet:

’Håber ikke det var narresutter, I delte ud under valgkampen, hvor I lovede hjælp til AUH?!’ Hjerteafdelingens bidrag er et puslespil af et hjerte, der er umuligt at få til at gå op. Budskab: ’Brikkerne passer ikke sammen mere.’ Øre- næse- halskirurgi skriver ’Vi kan ikke få luft mere,’ og eksemplerne er i det hele taget mange, blandt andet vises et foto med et skelet i en seng, der forgæves ventede på varme hænder.

Og på et bidrag fra Dialyseklinikken ligger to patienter i samme seng . ’Er det din tur til at have sygeplejersken i dag?’, spørger den ene. ’Ja, du fik jo frokosten’, svarer den anden.

De mange bidrag til redningskufferten viser således mange eksempler på sort humor og stort engagement. Se mere på Facebook-siden ’Sundhedsvæsenet – sammen er vi stærkest’.

LÆS OGSÅ:

Lettede læger på AUH: »Nu kan vi forhåbentlig få arbejdsro«

Tillidsvalgte på AUH står sammen: ”Sæt besparelser i bero og annuller fyringer”

Aarhus slog ring om sit hospital: Overlægerådet har "en god fornemmelse"

Overlægerådet i Aarhus: Skal vi ofres på det politiske alter?

Overlæger i Aarhus: Vores status som universitetshospital er i fare

”Det her er jo en kæmpe udfordring for alle de nye supersygehuse”

Ledende overlæge om prikkerunde: ”Det er den sværeste arbejdsdag, jeg har haft”

Right side