Skip to main content

Region Midtjylland sender tre lægeklinikker i udbud

Mangelen på praktiserende læger er så udtalt i Region Midtjyllands yderområder, at regionen nu sender tre klinikker i udbud, så f.eks. private sundhedsvirksomheder kan byde ind. Imens arbejder ca. 100 kvalificerede læger som vikar, lægevagt eller på hospitalerne i regionens østlige del omkring Aarhus.

16. okt. 2014
2 min.

Lemvig, Sunds og Balling. De tre steder har Region Midtjylland så store problemer med at skaffe læger til, at regionen nu udbyder de tre klinikker i udbud, skriver jyllands-posten.dk. Ifølge den seneste overenskomst mellem regionerne og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) kan både private sundhedsvirksomheder og allerede etablerede lægehuse byde ind.

For kort tid siden blev et problem med lægemangel et andet sted i regionen - i Brande - netop løst ved, at en eksisterende praksis i nærliggende Ikast etablerede en satellitpraksis i Brande.

Læs også: Satellitpraksis skal løse lægemangel

De tre nye steder med lægemangel kan naturligvis fortsat fyldes med praktiserende læger på helt almindelige vilkår.

Der er ellers ikke lægemangel i Region Midtjylland i øvrigt. Heller ikke på almenmedicinere. Ifølge avisen er der ca. 100 læger i det østlige område omkring Aarhus, der er kvalificerede til at overtage de tomme klinikker i udkanten. Men de arbejder hellere med noget andet f.eks. som vikarer, i Lægevagten eller på hospitalerne.

»I princippet har vi i dag 100 læger, som ville kunne være læger i områder, hvor der er et behov. Vi har nogle læger, som ikke vil flytte eller køre langt for at komme på arbejde. Problemet er, at lægerne i deres lange uddannelse er blevet etableret i Østjylland med bolig, børn og en ægtefælle med et godt job. Derfor er det svært at trække dem væk fra den del af regionen,« siger Lasse Guldbrandsen, kontorchef i Region Midtjylland, til jyllands-posten.dk.