?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Nyhed / 9. nov 2017
Nikolaj Bolsing Bak - Formand for Lægeforeningen i Region Sjælland

Sjællands lægemangel er et hovedproblem

Nyheder

REGIONSVALG 2017 - Ugeskriftet har bedt formændene for Lægeforeningen i de fem regioner fortælle om de vigtigste problemer, som de håber, at nyvalgte regionsråd vil kaste sig over efter valget den 21. november. Denne gang Region Sjællands Nikolaj Bolsing Bak.

Dato
9. nov 2017
Forfattere
Bente Bundgaard, bbu@dadl.dk
💬 0

»Det, vi stort set alle sammen oplever som et problem, er rekruttering. I øjeblikket entrerer man med at lave et lægestudie og har ret store charmeoffensiver. Som jeg ser det, er det vigtigste at få sat Region Sjælland på landkortet, så den bliver en naturlig del af det, man overvejer som en mulighed, når man skal finde en lægestilling, uanset om det er som praktiserende læge, praktiserende speciallæge eller som ansat på sygehuset«.

- Tror du ikke på ideen med et lægestudie i regionen?

»Der er flere positive ting ved at have et lægestudie, typisk et højnet forskningsmiljø. Så højner man også det faglige miljø, og det er et af de store rekrutteringsparametre. Indirekte kan jeg godt se visse fordele i det, men direkte at tro, at man får flere læger i Region Sjælland, bare fordi de er uddannet i Roskilde-Køge-området, tror jeg ikke på«.

- Så hvad skal de kommende regionspolitikere gøre?

»Danne grundlag for, at det faglige miljø kan blomstre. Noget af det lidt nemmere er at øremærke nogle bevillinger til afdelingerne, bl.a. så de kan oprette professorater. De har det med helt af sig selv at gøre noget ved det faglige miljø«.

- Hvad har du ellers på ønskelisten?

»Jeg kunne ønske mig, at regionerne meget hurtigt gjorde op med femårsmodningen fra speciallæge, til at man kan blive overlæge. Det har klassisk været et af de vigtigste rekrutteringsparametre i Region Sjælland, at man hurtigere kunne blive overlæge, hvis man arbejdede et sted, der ikke lå så tæt på universitetsbyerne. Og så er det helt store og svære både for os og regionspolitikerne jo Sundhedsplatformen. Regionsrådet har meldt ud, at der ikke i den forbindelse må fyres en eneste lægesekretær, og vi skal sørge for at huske de nye regionspolitikere på, at hvis vi læger laver kernelægeopgaver, så kan vi nå mere«.

💬 0 Kommentarer

Right side

Nr. 23/2017

Senest kommenteret

Når journaler bliver afkrydsningsskemaer
💬
8
Christian Frøkjær Thomsen 20. nov 2017 20:59
Akutmodtagelser mangler mere end speciallæger
💬
2
Pal Bela Szecsi 20. nov 2017 17:55
Ikkekirurgisk behandling aflumbal nerverodspåvirkning
💬
4
Hans Henrik Freudenthal 20. nov 2017 17:10
Man bliver heller ikke klogere af misinformation…
💬
2
Martin Bo Christensen 20. nov 2017 15:22
Du skal ikke frygte Patienterstatningen
💬
2
Bent Varming 20. nov 2017 12:21