?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Nyhed / 17. mar 2017
Hovedindgangen ved Hvidovre Hospital. Foto: Bjarke Ørsted.

Sundhedsplatformen som tidsrøver bekymrer overlægerne

Nyheder

For overlægerne på Hvidovre og Nordsjællands Hospital er det risikoen for et øget tidsforbrug, der fylder kort før tredje bølge af sundhedsplatformen.

Dato
17. Mar 2017
Forfattere
Anders Heissel, ah@dadl.dk
💬 0

Når stikket til sundhedsplatformen bliver sat ind i Hvidovre og Amager Hospital, Nordsjællands Hospital og Bornholms Hospital natten mellem fredag og lørdag er det mest bekymringen om det øgede tidsforbrug, der fylder.

Det siger bl.a. Annabel Lee Krarup, formand for Overlægerådet på Hvidovre Hospital.

Tidsplan:

I nat kl. 03.00 bliver Hvidovre og Amager Hospital, Nordsjællands Hospital og Bornholms Hospital koblet til sundhedsplatformen som de såkaldte tredje bølge. Herlev og Gentofte Hospital og Rigshospitalet er allerede koblet til systemet.

Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og Psykiatri i Region Hovedstaden er de næste til at tage systemet i brug – det sker i maj.

Alle sygehuse i Region Sjælland bliver koblet til systemet på en gang i november i år.

”Stemningen blandt lægerne er afmålt og forventningsfuldt. Men der er en bekymring for den store opgave, der ligger i alt det klikkeri, vi som læger skal foretage, og det ekstra tidsforbrug, der vil følge med,” siger Annabel Lee Krarup, der er overlæge på Ortopædkirurgisk Afdeling.

Som led i forberedelserne til implementeringen på Hvidovre Hospital har hun været på besøg på Herlev og Gentofte Hospital, der som det første hospital fik tilkoblet sundhedsplatformen 21. maj sidste år.

”Vi kan se på Herlev, at et ambulant besøg på 20 minutter nu tager det dobbelte. Det at skrive en journal er ikke bare at diktere og overlade resten til en sekretær, men nu skal vi selv skrive det hele. Det tager længere tid, og jeg tror, at der varer længe, før vi kommer op på fuld aktivitet. Og færre patienter betyder færre penge, og det er ærgerligt at bekymre sig om det som læge,” siger Annabel Lee Krarup.

Omvendt har hun snakket mere flere ortopædkirurger, der efter ved selvsyn af systemet på Herlev Hospital er blevet beroliget.

”Ved akutte og indlagte patienter fungerer systemet fint. Det er i ambulatorierne, problemerne opstår,” siger hun.

  • Der er en bekymring for den store opgave, der ligger i alt det klikkeri, vi som læger skal foretage, og det ekstra tidsforbrug, der vil følge med.

Annabel Lee Krarup, formand for Overlægerådet på Hvidovre Hospital.

Vi mangler talegenkendelse

Også for Jannick Rune Frederiksen, formand for Speciallægerådet Nordsjællands Hospital, er det øgede tidsforbrug en kilde til bekymring.

”Den største udfordring bliver det større tidsforbrug. Vi skal som læger selv skrive eller klikke journalen, og som jeg oplever systemet, er det ikke særligt intuitivt, så ens læringskurve er relativ flad, og derfor tager det langt tid at blive god. Vi hører også fra de hospitaler, der allerede er på, at systemet betyder øget tidsforbrug for lægerne,” siger Jannick Rune Frederiksen.

Derfor ærgrer det ham også, at talegenkendelse endnu ikke er en mulighed i systemet.

”Uden talegenkendelse vil det give os læger mere arbejde ved computeren og væk fra patienten, og derfor håber jeg på, at det bliver indført.”

Til gengæld ser han frem til et system, der samler informationerne om patienterne et sted.

”Jeg glæder mig til at få et system, hvor man kan få adgang til oplysninger om patienten i de to regioner uanset, hvor man er. Det giver stor sikkerhed for patienterne og vil være en stor hjælp for os læger,” siger han.

Læs også: "Erfaren bruger af sundhedsplatformen: Nødløsningen er blevet løsningen"

💬 0 Kommentarer

Right side

Nr. 6/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

Hver femte kvinde har uforklarlige lidelser
💬
1
Torben Jørgensen 29. mar 2017 11:15
Den generiske model for sundhedshistorier
💬
1
Sven Felsby 28. mar 2017 15:33
BLOG - Morten Sodemann: Kampteknik på chefgangen
💬
1
Christian Schlütter 28. mar 2017 14:43

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

Dagens navn

Sandra Sofie Teiblum: speciallæge, Gynækologisk Klinik Hillerød