Skip to main content

Æg er godt nok

Speciallæge, dr.med. Peter Schnohr. Østerbroundersøgelsen, Frederiksberg Hospital. E-mail: peter@schnohr

8. mar. 2013
1 min.

»I en metaanalyse ses det, at dem, der spiser op til et æg om dagen, ikke har øget risiko for koronarkarsygdom og apopleksi« [1]. En lille dansk undersøgelse fra 1994 kan støtte denne konklusion. Tolv læger og deres koner spiste efter en indkøringsperiode to æg ekstra hver dag igennem seks uger. Hvis man betragter koncentrationer, gik totalkolesterol 4% op, mens triglycerider gik 4% ned og, HDL-kolesterol gik 10% op. Vi konkluderede dengang, at raske personer ikke skulle frarådes at spise æg [2].

Interessekonflikter: ingen

Litteratur

  1. Rong Y, Chen L, Zhu T et al. Egg consumption and risk of coronary heart disease and stroke: dose-response meta-analysis of prospective cohort studies. BMJ 2013;346:e8539.

  2. Schnohr P, Thomsen OØ, Hansen PR et al. Egg consumption and high-density-lipoprotein cholesterol. J Intern Med 1994;235:249-51.