Content area

|

Angående anvendelsen af hørfrø/linolie som kosttilskud

Forfatter(e)
♠ Pensioneret overlæge Jens Krøll, Frederiksberg. E-mail: krollj@danbbs.dk
###03-debat01-2010### Den lave forekomst af kardiovaskulære sygdomme hos eskimoer tilskrives den marine kosts høje indhold af de essentielle omega-3-fedtsyrer [1]. Den udbredte kontaminering af de marine fedtstoffer med tungmetaller, polyklorerede bifenyler og dioxiner har henledt opmærksomheden på alternative omega-3-fedtsyrekilder, og her udmærker hørfrø sig frem for andre frøsorter ved et højt indhold af linolensyre. Dette har ført til, at man nu i stigende omfang anvender hørfrø som tilsætning til diverse brødsorter og linolie som tilsætning til flydende margarine (Becel), ligesom man h...
Blad nummer: 
Du skal være logget ind for at læse denne artikel
Log ind

Right side

af Susanne Backman Nøhr | 04/10
3 kommentarer
af Stephan Alpiger | 03/10
1 Kommentar
af Lars Søgaard-Jensen | 03/10
1 Kommentar
af Simon Hjerrild | 03/10
7 kommentarer
af Bodil Jessen | 01/10
5 kommentarer
af Elo Aagaard Rasmussen | 01/10
1 Kommentar
af Jesper Peter Schou | 30/09
2 kommentarer
af Simon Graff | 27/09
2 kommentarer
af Jonathan Dahl | 26/09
1 Kommentar