Skip to main content

ANMELDELSE: Smartphoneapp "PanicRelief"

Anette Dalum & Sidse Arnfred

20. jan. 2014
1 min.
Smartphone App. 
Udviklet af psykiater, phd, og specialist i kognitiv terapi, Marianne Breds Geoffroy. 
Til iPhone og Android. 13 kr.
Smartphone App. Udviklet af psykiater, phd, og specialist i kognitiv terapi, Marianne Breds Geoffroy. Til iPhone og Android. 13 kr.

Formålet med PanicRelief, der trods navnet er på dansk, er at støtte brugeren i at håndtere situationer med panikangstanfald. Appen bygger på metoder fra kognitiv adfærdsterapi og indeholder ud over en række psykoedukative tekster fire øvelser, der kan bruges til at mindske angstsymptomer og give en følelse af ro og kontrol. Designet er enkelt og nemt at navigere rundt i. Øvelserne er godt illustrerede og gør brug af smartphonens animationsmuligheder.

Der findes andre apps, også dansksprogede, der i tekstform giver vejledning i at kupere angstanfald. Men denne vinder ved de lettilgængelige animationer holdt i blå farver. Til dens fordel tæller desuden, at den ikke bare er nem at gå til, men også er lydløs. Det gør det muligt for brugeren at få hjælp og at træne "on the spot" uden at tiltrække sig særlig opmærksomhed.

På minussiden finder vi, at der er lidt for meget tekst med lidt for små bogstaver, og at teksten ikke virker helt gennemarbejdet. En korrekturlæser kunne have løftet det samlede indtryk en del op. Men det er i småtingsafdelingen, og alt i alt synes vi, at PanicRelief er et godt og nytænkende værktøj til mennesker med panikangst.

Anette Dalum & Sidse Arnfred, e-mail: sidse.marie.arnfred@regionh.dk