Skip to main content

Det vrimler med nye titler i bogverdenen. Ikke mindst inden for krimi- og spændingsgenren.

Den sidste kategori har skiftet form og indhold. Det er ikke kun et spørgsmål om at finde morderen på sidste side. Personerne bliver gjort mere menneskelige, deres baggrund trækkes frem, det omliggende samfunds indflydelse og vilkår gør krimierne mere troværdige og interessante. For mig har der altid været en vis lighed mellem krimier og lægearbejde. Man starter på bar bund, henter oplysninger via flere kanaler, og når, forhåbentlig, frem til en løsning.

Hvad er det så i Blind vej, der har med lægeverdenen at gøre? Kun en ting. En af nøglepersonerne er praktiserende læge. Men han kunne lige så godt være advokat eller arkitekt; titler, der ofte anvendes i romaner, film og ugeblade. I denne roman giver arbejdet i praksis åbenbart økonomiske muligheder, som jeg ikke trods hårdt arbejde opnåede. Stor villa, hjemmegående hustru, biler, båd og store donationer til børns uddannelse.

Man fanges ikke fra første side; der går lidt lang tid med præsentation af personerne. Men så begynder en absolut spændende handling, hvor man bliver holdt i spænding, gætter og gætter om, og først næsten til sidst aner løsningen.

Der er ingen af personerne, der tegnes som andet end brikker i spillet; det er for så vidt heller ikke nødvendigt. Det er plottet, raffineret udtænkt, der er det vigtige.

Man tvivler dog på, at en person som morderen med sit syge sind kan time og gennemføre handlinger af en art som i romanen.

Ganske fin ferielæsning men til at undvære.

Steen Harvig

Siesta, 2006

222 sider

Pris: 248 kr.

ISBN 8791822106