Skip to main content

Dam M, Gram L. Tæt på epilepsi. Hvad du bør vide om epilepsi. 3. udgave

København: Forlaget Underskoven, 2002. 274 sider. Pris: 250 kr. ISBN 87-90767-55-1 Christian Pilebæk Hansen
1. nov. 2005
01 min

Denne håndbog, som nu foreligger i 3. udgave, henvender sig til personer med epilepsi og deres pårørende samt diverse faggrupper, der kommer i berøring med personer med epilepsi. Forfatterne har været førende epileptologer gennem en længere årrække. Det forekommer dog lidt underligt, at Lennart Gram , der gik bort for nogle år siden, fortsat figurerer som forfatter, men dette skyldes, at nogle af ham forfattede kapitler fremstår uændret fra tidligere udgaver.

Bogen er klart disponeret, let læst, og den vidner om forfatternes store viden om epilepsi. Den virker umiddelbart pædagogisk og giver således formentlig ikke-specialister et hurtigt overblik over et svært emne. Velvalgte sygehistorier illustrerer forskellige problemstillinger. Bogen indeholder ganske få »skønhedspletter«, og visse steder er behandlingsvalgene måske mere et udtryk for forfatternes personlige præferencer end for internationalt vedtagne, videnskabeligt baserede anbefalinger.

Bogen anbefales varmt som en let tilgængelig tekst om epilepsi for patienter, pårørende, andre lægfolk og ikke-specialiserede fagfolk.

Der er i øjeblikket tekniske problemer med at vise kommentarer på Ugeskriftets artikler. Vi arbejder på sagen