Skip to main content

Kittelbogen - ja tak. Medicin.dk - nej tak

Alm. praktiserende læge Svend Fonslev, Lægehuset i Brovst. E-mail: fonslev@dadlnet.dk

10. jun. 2011
4 min.



Interessekonflikter: Ingen

Det er blevet os meddelt, at vi fremover ikke vil kunne få den lille grønne medicinfortegnelse i kittellommeformat.

Vi er blevet henvist til at søge på medicin.dk.

Efter at have prøvet at arbejde med medicin.dk, må jeg sige, at den ikke er praktisk i hverdagen. Man skal på internettet og søge på den og slå op i den. Det er tidskrævende og giver ikke det overblik over præparaterne, man kunne få i den lille grønne. Kunne man ikke huske et præparats navn kunne man i den lille grønne slå op på noget lignende og søge ned over siderne for at finde det rigtige. Man kan også nemmere sammenligne præparaterne. Og så kunne man kunne lave opslag på minisekunder, noget der betyder meget for mange læger.

Jeg finder, at den kommende mangel på den lille grønne vil være ødelæggende for min hverdag i almen praksis. Jeg skal i hvert fald bruge mere tid på at finde den rigtige medicin frem, og tid har vi ikke meget af i almen praksis.

Hvad har man tænkt, at vagtlæger skal gøre, og hvad med læger på sygehus, der er på stuegang etc.? Den lille grønne er uundværlig for dem. Den stikker jo også op af lommen på de fleste sygehuslæger.

Nogen må komme og redde os! Nogen må sørge for, at vi igen kan få opdatering og udgivelse af den lille grønne.

Der er jo ikke nogen, der siger, at vi ikke vil betale for den.

Vi kan bare ikke finde os i, at den forsvinder.

> Svar:

Direktør Jørgen Aagren Nielsen, Dansk Lægemiddel Information A/S. E-mail: kontakt @medicin.dk

Interessekonflikter: ingen

Tak for din tilkendegivelse af dit savn af kittelbogen. Du er ikke alene om at savne den, og det er ikke med vores gode vilje, at den ikke udkommer længere.

medicin.dk - brugerne har ændret sig

I takt med at mange medicin.dk-brugere er begyndt at bruge internettet og pda-versionen af medicin.dk, er interessen for bøgerne faldet. Den manglende interesse har vi kunnet mærke på tre måder: 1. Et markant faldende bogsalg til betalende kunder (som var med til at finansiere gratiseksemplarerne) 2. Et stort antal - ofte flere tusind - uafhentede medicin.dk-bøger rundt på landets posthuse i forbindelse med den årlige udsendelse. Et stort økonomisk og miljømæssigt spild. 3. Gennem brugerundersøgelser har vi spurgt til lægers betalingsvillighed for medicin.dk - Kittelbogen og lært, at det er et fåtal, der i dag er villige til at betale for den. Kittelbogen er nice to have - men ikke need to have.

I selskabet Infomatum A/S har samarbejdsparterne, Lægeforeningen og Dansk Lægemiddel Information A/S, forsøgt at finde nye forretningsmodeller og andre interessenter, der ville bidrage til finansieringen af medicin.dk - bogproduktionen. Det er desværre ikke lykkedes. Det resulterede i, at man i efteråret 2010 så sig nødsaget til at lukke selskabet Infomatum A/S og foreløbig indstille bogproduktionen.

medicin.dk i dag

Jeg vil dog gerne benytte lejligheden til at slå et slag for hjemmesiden medicin.dk, som jeg håber, du vil give en ekstra chance. Rigtig mange læger er glade for medicin.dk. Statistikken viser, at der bliver søgt ca. 1 mio. sider på medicin.dk om ugen. Sitet er lynhurtigt, og informationen her opdateres hver 14. dag i takt med Lægemiddelstyrelsens Medicinpriser.

Det skal også tilføjes, at mange lægesystemer er hæftet op på medicin.dk, så du kan klikke direkte fra et præparat i dit lægesystem ind i medicin.dk med ét enkelt klik.

Mobil medicin.dk?

For læger på stuegang, i vagtlægeordningen og lignende findes i dag en pda-version af medicin.dk, og vi er på vej med en applikation til smartphones. På den måde vil man fortsat have mulighed for at tage medicin.dk med sig, om end det dog er i elektronisk og ikke papirform.

Hos Dansk Lægemiddel Information A/S kan vi fuldt forstå den frustration, du sidder tilbage med som fast bruger af den fysiske Kittelbog, og det er vores ønske, at vi igen senere vil kunne trykke den. Blot er det en forudsætning, at produktion og distribution må finansieres på anden vis end hidtil.