Skip to main content

> Svar:

Overlæge Else Smith & afdelingslæge Christine Brot, Sundhedsstyrelsen. E-mail: chb@sst.dk

14. sep. 2007
1 min.

Selvfølgelig skal Sundhedsstyrelsens anbefalinger i videst mulig omfang være evidensbaserede, og selvfølgelig anbefaler Sundhedsstyrelsen ikke afspænding som ligeværdigt med epiduralblokade i enhver situation.

Margrethe Nielsens kommentarer vedrører et udkast, som er sendt i høring, og hendes kommentar ville også have været velkommen som høringssvar.

Med høringen har styrelsen netop efterlyst kommentarer fra udenforstående, idet det fremgår af høringsbrevet, at »I øvrigt er alle med interesse for området meget velkommen til at bidrage med høringssvar«. Udkastet er stadig under udarbejdelse og bliver ændret i forhold til indkomne høringssvar og efter interne overvejelser.

I forhold til det konkrete er Sundhedsstyrelsen allerede i gang med at revidere det pågældende afsnit, og den endelige ordlyd vil fremgå af de kommende anbefalinger, som træder i kraft den 1. januar 2008. Ved fødsler anvendes både medicinske og ikkemedicinske former for smertelindring. Ligesom i nærværende høringsudkast vil det af de kommende anbefalinger fremgå, at valget af smertelindring under fødsel skal bero på en faglig individuel rådgivning, hvor man tager hensyn til den fødendes behov og ønsker. Det understreges, at kvinderne skal informeres om fordele og ulemper ved de forskellige former for smertelindring.