Content area

Henrik Harboe

Den 28. juli fylder læge, iværksætter og bestyrelsesmedlem Henrik Harboe 70 år. Siden kandidatgraden i medicin i 1978 har Henrik Harboe medvirket til udvikling af flere medicotekniske produkter og opstart af virksomheder. I dag er han rådgiver og aktiv i flere bestyrelser – og et travlt og rejsende familiemenneske.

Allerede før Henrik Harboe fik sin kandidatgrad i medicin ved Københavns Universitet i 1978, var han i gang med iværksætteri og udvikling af medicinsk udstyr. Sammen med en ven på studiet begyndte han udviklingen af en maveballon til behandling af fedme, der senere kom på markedet og hjalp patienter med vægttab. Siden er det gået slag i slag, og Henrik Harboe er i dag en af landets førende eksperter i udvikling af medicinsk udstyr.

I 1987 var han medstifter af firmaet Engineers and Doctors – med base i familien Harboes kælder i Brønshøj. Firmaet voksede hurtigt, flyttede til Købmagergade i København og ændrede siden navn til PNN Medical, der bl.a. producerer stents til brug i prostatabehandling verden over. Her var Henrik Harboe først medicinsk direktør og siden bestyrelsesformand i 20 år. Det blev startskuddet til en lang og fortsat aktiv karriere som bestyrelsesmedlem og rådgiver. I dag er Henrik Harboe bl.a. medlem af bestyrelsen i Specialbandager.dk, der leverer specialfremstillede kompressionsløsninger og arbejder for at give mennesker med lymfødem og venøst ødem en bedre hverdag med større livskvalitet, og bestyrelsesformand for Measurelet, som udvikler udstyr til intelligent måling af væskebalance.

Henrik Harboe er gift med Annette Louise Harboe, har fire børn og 11 børnebørn. Så ved siden af rådgiverrollen og bestyrelsesposterne er Henrik Harboe et travlt familiemenneske, der bl.a. har rejst jorden rundt i seks måneder med familien og nyder fritiden i sommerhuset ved Ordrup Næs.

På vegne af Specialbandager.dk.

Kilde og foto: Jepsen+

Dato: