Content area

Jens Bukh

Professor og overlæge Jens Bukh er dette års modtager af Hagedorn Prisen. Jens Bukh hædres med prisen for sin forskningsindsats inden for hepatitis C. Prisen er på 1,5 mio. kr. og det er Dansk Selskab for Intern Medicin og Novo Nordisk Fonden, der uddeler prisen. 

Jens Bukh er leder på Copenhagen Hepatitis C Program på Infektionsmedicinsk Afdeling ved Amager og Hvidovre Hospital og Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet, og er internationalt anerkendt for sin banebrydende forksning. 

som en del af Jens Bukhs banebrydende forskning har han kortlagt de seks undertyper af hepatitis C og bidraget med at udvikle cellesystemer til at udvikle lægemidler mod sygdommen. Det har resulteret i, at personer med hepatitis C i dag kan kureres. Det var ikke en mulighed for blot 10 år siden. 

Jens Bukh blev sidste år slået til ridder af Dannebrog, og han modtog Novo Nordisk Prisen 2015.

Om Hagedorn Prisen
Hagedorn Prisen blev oprettet af Dansk Selskab for Intern Medicin i 1966. Prisen uddeles af selskabet på dets årsmøde som belønning for en fremragende forsknings- eller udviklingsindsats inden for et område af dansk intern medicin.
Prisen er på 1.500.000 kr., opdelt i 250.000 kr. som en personlig pris, og 1.250.000 kr. til forskning eller udviklingsarbejde. Med prisen følger tildelingen af Hagedorn Medaljen.
Hans Christian Hagedorn var gennem sin karriere en af Danmarks førende forskere inden for behandling af diabetes og var del af samarbejdet, der blev til Novo Nordisk A/S. ​

Kilde: Hvidovre Hospital
Foto: Claus Boesen 

Læs også artikel om Jens Bukh:

Nobelprisen i fysiologi eller medicin 2020: den danske forbindelse

Dato: