Content area

Jytte Lise Dahlstrøm

14. 11.1963 – 12.5.2021
Forfatter(e)

Charlotte Krebs Albrechtsen, København

Kirsten Tolstrup, San Francisco

Det er med chok og dyb sorg, at vi har modtaget nyheden om Jyttes alt for tidlige bortgang. Et varmt, generøst og ordentligt menneske er ikke længere blandt os. Vi blev venner den første dag på rusturen, og vores venskab har bestået gennem alle årene, i tykt og tyndt, gennem sygdom, skilsmisser, op- og nedture, succeser og nederlag.

Jytte besluttede ret hurtigt efter turnustiden, at det var psykiatrien, der skulle være hendes fremtidige speciale. Ansættelser i Region Hovedstaden, i Lænkeambulatoriet og i Psykiatrisk Udrykningstjeneste gav Jytte en solid basis for at etablere sig som privatpraktiserende psykiater, hvor hun hurtigt blev særdeles populær blandt patienter og pårørende, og selv mange år efter afsluttet behandling modtog Jytte takkemails fra taknemmelige patienter og pårørende. Jytte var et ordentligt menneske, flittig, generøs og altid på den svagestes side. Hun reagerede altid, når hun opfattede uretfærdighed. Hun behandlede alle med respekt og var vittig, intelligent, indsigtsfuld. Hendes generøsitet kom til udtryk på alle fronter. Alle har vi nydt godt af hyggelige sammenkomster med god mad og vin, og alle vennekredsens børn var glade for Jytte. Hvis nogen i omgangskredsen havde brug for hjælp, gode råd, vurdering af familiemedlemmer med psykiatriske udfordringer, var det Jytte vi henviste til, og hun stillede altid op.

Ud over arbejdet var Jytte storforbruger af kultur. Film, teater, kunst og især foto var hendes passion. Var Jytte ikke blevet læge, var hun blevet en særdeles dygtig fotograf.

Det er helt ubegribeligt, at Jytte ikke er blandt os længere, og hun vil altid mangle i vennekredsen. Vores tanker går til Jyttes familie.

Æret være Jyttes minde.