Content area

Mette Kaas Hansen

18.8.1962 12.5.2022
Forfatter(e)

Rikke Schmedes, Marianne Berthelsen, Gitte Gyldenkerne, Vibeke Bech Thøgersen, Lene Hansen

Jeanet Lomholt, Linda Wiboe, Ellen Birthe Knudsen og Malou Høgsbro

Vi har mistet vores kære veninde og gode kollega alt for tidligt.

Mette Kaas Hansen døde den 12. maj 2022 efter mange års kronisk sygdom.

Mette læste medicin i Aarhus og fik sin oftalmologiske speciallægeuddannelse i henholdsvis Aalborg og Aarhus.

Det var her, vi lærte Mette at kende.

Hun valgte tidligt i karrieren at fortsætte i speciallægepraksis og var en meget dedikeret læge, som var omsorgsfuld over for patienter og de yngre uddannelseslæger.

Som kollega var Mette meget vidende og hjælpsom. Man kunne altid få et godt råd af Mette, og hun var utrolig god til at tage hånd om de yngre kolleger. Dette førte i 2017 til, at hun fik Yngre Oftalmologers uddannelsespris for bedste uddannelsessted i Danmark – en pris, der ellers plejer at gå til øjenafdelingerne.

De af os, som er i praksis, har også ofte haft gavn af Mettes ro, overblik og erfaring.

Mette var en af initiativtagerne til OFF (Oftalmo Feministisk Fraktion), som blev stiftet på pubben The White Lion i London for mere end 20 år siden. OFF er fortsat et samlingspunkt for os og har dannet grundlag for utallige rejser, kurser, private middage og mange gode, sjove stunder. Ved disse lejligheder viste Mette os, at livet skal leves i nuet.

Mette var et stort familiemenneske og gik meget op i sine børns ve og vel. Hun interesserede sig for litteratur og kunst og ville gerne delagtiggøre os andre i de gode bøger, hun kunne anbefale.

Trods sin kroniske sygdom deltog Mette altid i alle de arrangementer, hun havde kræfter til – og altid med gåpåmod og godt humør. Hun nævnte aldrig sin sygdom, men hvis vi spurgte, fik vi et ærligt svar helt uden selvmedlidenhed. Hun var en fighter.

Det er svært at forstå, at Mette ikke er her mere.

Vi vil savne hendes lune humor, hendes lattermilde væsen, hendes optimisme, kampgejst og gåpåmod. Hendes smil og latter, hendes gavmildhed og glæde ved livet.

Mette vil blive savnet.