Content area

Miroslaw Jens Glazowski

28.03.1959 - 04.06.2021
Forfatter(e)

Kollegaerne på Akuttelefonen 1813

»Akuttelefonen 1813, det er læge Jens. Hvad kan jeg hjælpe med?« Sagt på en både entusiastisk og venlig måde var dette starten på tusindvis af svar, som Jens gav ved Akuttelefonen 1813. Jens var med fra starten af Akuttelefonen i 2014 og var på 1813 en meget afholdt kollega. Altid opmærksom og hjælpsom. Jens var et meget generøst menneske, som med stor glæde delte både af sit utrolige vid, men også af nougatmus på de lange nattevagter, som bestemt blev mere tålelige i Jens’ selskab.

Juleaften tilbragte Jens gerne med sin 1813-familie, hvor han spredte hygge i vagtcentralen.

Under studietiden var Jens dissektør på Anatomisk Institut, Københavns Universitet. Jens blev læge i 1985 og speciallæge i pædiatri i 2000. Både under studietiden og efter kandidateksamen var Jens ceremonimester og chefministrant, ved både stille messer og festmesser, i Jesu Hjerte Kirke i Stenosgade i København. Han havde en indgående viden om katolsk praksis, som han også glædede sig over at sætte i dagligdags og historisk perspektiv. Desuden satte han pris på at tale tysk, og han beskæftigede sig meget med litteratur, ikke mindst når han opholdt sig i sit kære sommerhus i Agersø. Jens elskede at rejse, og han kunne berette i timevis om små skønne restauranter og hemmelige seværdigheder, blandt andet i Rom og Paris.

Jens vil blive savnet på Akuttelefonen 1813 både for sine venlige menneskelige egenskaber og for sin udmærkede rådgivning, ikke mindst ud i børnesygdomme.

Æret være hans minde.

Requiescant in pacem.